X
Annons
X

Maratonbloggen

Petra Månström

Petra Månström

Mustafa Mohamed

Mustafa Mohamed under friidrotts-SM i Eskilstuna 2010. Foto: Ulf Palm/Scanpix.

När Sverige för första gången på länge har en maratonlöpare av internationell klass som har chansen att hamna bland de åtta bästa på OS i London så får han inte ens vara med! Varför? Jo, för att SOK (Sveriges Olympiska Kommitté) har bestämt att ranking är viktigare än prestation. Helt obegripligt och naturligtvis något som får mig att kraftigt ifrågasätta SOK:s kompetens.

Jag uppmanar därför alla bloggläsare som vill se en svensk maratonstjärna i London-OS att liksom jag skicka ett protestmejl till info@sok.se samt gärna också kommentera det här inlägget. Hoppas verkligen att sista ordet i den här frågan inte är sagt!

Lyssna på min podcast!


Hör Lisa Nordén berätta om ”optional runs”, Jonas Colting om sin kärlek till prinsesstårta och Markus Torgeby om varför han klev av elitsatsningen. Allt i min podcast Maratonpodden. Mycket nöje!

MARATONBLOGGEN


Om Petra: Petra är tjejen som löpvägrade fram tills hon fyllde 33 då hon av en slump blev utsedd att blogga om sin träning inför Stockholm Marathon 2010 på en av landets största dagstidningssajter. Med svenska folket som publik genomförde Petra sin första mara och klarade dessutom målet att komma in under fyra timmar.

Sedan dess har Petra fortsatt med löpning och på senare tid fått upp ögonen för ultralöpning. Den 26/7 2014 genomförde hon det 78 km långa bergsultramaratonet Swissalpine Marathonoch den 23/8 deltog hon i urpremiären av UltraVasan 90.

Hon är frilansjournalist med uppdragsgivare som Stadium Magazine, Vagabond och Amelia. 2011-2012 ledde hon tillsammans med maratonexperten Anders Szalkai webbtv-programmet Spring.

I mars 2014 bokdebuterade Petra med Det är bara att springa (Karavan förlag). Hon är också programledare för Maratonpodden, en podcast om uthållighetssporter.

Bonusfakta om Petra: Drömmer om att designa leopardmönstrade träningskläder, älskar lakrits och säger inte nej till en välgjord kaffe latte.

Kontakta Petra Månström här


Foto: Micke Sjöblom/Zebrabild

Arkiv