Fråga Malin: Hur planera mat och träning?

Måltidsklocka.

Hur ska man lägga upp träning och mat? Malin Ewerlöf Krepp svarar. Foto: Colourbox.

FRÅGA:

Hej Malin!

Blir väldigt inspirerad av att höra dig prata om löpning. Bara av att se dig vill man ut och köra! Min fråga till dig är: Vad har du för tips, när man jobbar 4 dagar per vecka 9.30-18.30, hur man ska lägga upp joggingpassen, före eller efter jobbet? Och framför allt, hur gör man med maten?

Jag är väldigt hungrig på morgonen, och kan inte träna hårt på tom mage samt att när man kommer hem efter en heldag på jobbet inte har världens energi för att orka ge sig ut och springa direkt. Jag har tagit en frukt på morgonen innan någon gång, har också tänkt på att ta en proteinbar innan och sedan frukost efteråt – men då blir det helt plötsligt ett större kaloriintag, vilket inte är bra om tanken är att minska lite i vikt också.

Tacksam för svar!

/L

SVAR:

Hej Lina!

Jag förstår ditt dilemma med att få in träningen på en tid när man inte är så pigg. Jag hade själv svårt tidigare att springa på morgonen utan frukost men har faktiskt vant mig. Jag dricker ett glas fil och tar en banan innan vilket numera räcker för att orka en timmes löpning. Jag vet inte om det funkar för alla men jag tror man kan vänja kroppen. Annars om du inte har känslig mage så kan du ta en macka innan passet och minska ner frukosten efter så kaloriintaget blir lagom stort. Det andra alternativet är ju att springa efter jobbet och då måste man planera med ett bra mellanmål innan, till exempel en smoothie, yoghurt, en macka och en frukt så du orkar vänta med middagen. Prova dig fram och testa nya upplägg så hittar du nog något som funkar. Bäst är ju också om du kan du få in ett pass på helgen då det är ljust och energin är på topp.

Lycka till!

/Malin

Har du också en löparfråga till Malin Ewerlöf Krepp? Mejla den till spring@svd.se!

Visa kommentarer (1 st)

Välkommen att säga din mening på SvD.se. Våra regler är enkla: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. För att få kommentera på SvD.se måste du registrera ett konto med Disqus eller använda ett befintligt konto på Facebook, Google, Yahoo eller OpenID.
Vänliga hälsningar, Fredric Karén, chefredaktör SvD.se Läs reglerna i sin helhet