Annons
X
Annons
X

Maratonbloggen

Petra Månström

Petra Månström

Brunch.

Man bränner en herrans massa kalorier på långdistanslöpning – se till att ÄTA för att orka med träningen. Foto: Petra Månström.

Dagens tips: ÄT!

Dagens tips är egentligen busenkelt. Många undrar varför de inte har någon ork när de springer och svaret är ofta att de äter för lite. Långdistanslöpning kräver en massa energi och energi får man av att äta. Vilken kost man vill peta i sig är förstås individuellt, men själv tror jag på en balans mellan ”nyttig” mat och godsaker. Ungefär 80-20 brukar jag tänka. Men viktigast av allt: ÄT! Soppatorsk är inte kul. Och god mat och dryck smakar aldrig så bra som efter ett tufft träningspass!

Vilket är ditt favoritkäk? Enkelt val för mig: älgstek med potatisgratäng och ett glas lämpligt, mustigt rödvin!

Lyssna på min podcast!


Hör Lisa Nordén berätta om ”optional runs”, Jonas Colting om sin kärlek till prinsesstårta och Markus Torgeby om varför han klev av elitsatsningen. Allt i min podcast Maratonpodden. Mycket nöje!

MARATONBLOGGEN


Om Petra: Petra är tjejen som löpvägrade fram tills hon fyllde 33 då hon av en slump blev utsedd att blogga om sin träning inför Stockholm Marathon 2010 på en av landets största dagstidningssajter. Med svenska folket som publik genomförde Petra sin första mara och klarade dessutom målet att komma in under fyra timmar.

Sedan dess har Petra fortsatt med löpning och på senare tid fått upp ögonen för ultralöpning. Den 26/7 2014 genomförde hon det 78 km långa bergsultramaratonet Swissalpine Marathonoch den 23/8 deltog hon i urpremiären av UltraVasan 90.

Hon är frilansjournalist med uppdragsgivare som Stadium Magazine, Vagabond och Amelia. 2011-2012 ledde hon tillsammans med maratonexperten Anders Szalkai webbtv-programmet Spring.

I mars 2014 bokdebuterade Petra med Det är bara att springa (Karavan förlag). Hon är också programledare för Maratonpodden, en podcast om uthållighetssporter.

Bonusfakta om Petra: Drömmer om att designa leopardmönstrade träningskläder, älskar lakrits och säger inte nej till en välgjord kaffe latte.

Kontakta Petra Månström här


Foto: Micke Sjöblom/Zebrabild

Arkiv