X
Annons
X

Maratonbloggen

Petra Månström

Petra Månström

Tjejen i Rosbacher-montern var trevlig och upplyste mig om att Michael Schumacher är företagets affischnamn. Nog för att Schumacher är en framstående racerförare – men han kanske inte behöver samma drycker som en maratonlöpare? Foto: Petra Månström.

Måste bara skriva några rader om sportdrycken som serverades på Frankfurt Marathon. För ärligt talat fattar jag inte hur en arrangör kan tillhandahålla en kalorifattig dryck som dessutom är kolsyrad? Vet inte hur många rapar och pruttar som kom ur mig och mina medlöpare under loppet, men det var väldigt underhållande i all misär. Dock är frågan hur vettigt det var att servera just den drycken? Mot slutet av loppet dök det upp avslagen coca cola på drickaborden, men då hade man blandat ihop muggar med lightversionen och ordinarie, sockrade versionen – naturligtvis tog jag ”fel” version på språng och blev jätteirriterad. Det är ju energi (socker!) och inte aspartam jag vill ha när jag ska pressa ut det sista på en mara. På Paris Marathon har jag hört att man får sockerbitar och vatten och det låter faktiskt mycket smartare. Kolsyra är ju helt värdelöst att kolka i sig medan man springer, det borde arrangörerna fatta. Kollade in sammansättningen av Rosbacher Sport som serverades på Frankfurt Marathon och den lyder som följer (hoppas ni förstår tyskan utan översättning):

Natürliches Mineralwasser, Apfelsaft* (11%), Traubensaft* (5%), Zitronensaft* (4%), Fruktose, Traubenzucker, Kohlensäure, Maltodextrin, Vitamin C, natürliches Aroma, * aus Fruchtsaftkonzentraten. 100 ml dryck innehåller 18,5 kcal och 4,3 g kolhydrater.

Jag undrar varför man inte kan få en energirikare dryck under en mara? Och varför kolsyra i sportdryck under lopp?! Ni andra som sprungit utlandslopp, vilka erfarenheter har ni av sportdrycken som serverades?

Lyssna på min podcast!


Hör Lisa Nordén berätta om ”optional runs”, Jonas Colting om sin kärlek till prinsesstårta och Markus Torgeby om varför han klev av elitsatsningen. Allt i min podcast Maratonpodden. Mycket nöje!

MARATONBLOGGEN


Om Petra: Petra är tjejen som löpvägrade fram tills hon fyllde 33 då hon av en slump blev utsedd att blogga om sin träning inför Stockholm Marathon 2010 på en av landets största dagstidningssajter. Med svenska folket som publik genomförde Petra sin första mara och klarade dessutom målet att komma in under fyra timmar.

Sedan dess har Petra fortsatt med löpning och på senare tid fått upp ögonen för ultralöpning. Den 26/7 2014 genomförde hon det 78 km långa bergsultramaratonet Swissalpine Marathonoch den 23/8 deltog hon i urpremiären av UltraVasan 90.

Hon är frilansjournalist med uppdragsgivare som Stadium Magazine, Vagabond och Amelia. 2011-2012 ledde hon tillsammans med maratonexperten Anders Szalkai webbtv-programmet Spring.

I mars 2014 bokdebuterade Petra med Det är bara att springa (Karavan förlag). Hon är också programledare för Maratonpodden, en podcast om uthållighetssporter.

Bonusfakta om Petra: Drömmer om att designa leopardmönstrade träningskläder, älskar lakrits och säger inte nej till en välgjord kaffe latte.

Kontakta Petra Månström här


Foto: Micke Sjöblom/Zebrabild

Arkiv