Annons

Maratonbloggen

Petra Månström

Petra Månström

Jag och Sub40-Ellinor höll i en uppskattad after work om löpning igår kväll. Foto: Privat.

Så var det då dags att begå premiär som föreläsare på onsdagskvällen. Jag och Ellinor var dragplåstren och det visade sig vara en grym kombo: medan jag fokuserade på inspiration och motivation enligt devisen ”stark, snabb och snygg” pratade Ellinor om prestation, träningsplanering och en massa annat spännande som jag inte avslöjar här…

Fotot som togs efter målgång på Stockholm Marathon fanns förstås med i mitt bildspel… Foto: Maria Edholm Chami.

Jag var ganska nervös innan men när jag väl stod där framme och såg alla leende och förväntansfulla ansikten släppte nervositeten snabbt. Jag pratade om allt från de första stapplande löpstegen i djupsnön i december 2009 till mötet med coach Ingmar och vad man gör när man har ledsnat på sin gamla vanliga runda. Åhörarna var härligt frågvisa och jag och Ellinor blev rejält pepprade med intressanta frågor innan vi kunde lämna Lindas Mat med var sin vacker blombukett. Vilken kväll! Fick definitivt mersmak på det här med att föreläsa!

Tack till Maria och Linda för ett fint arrangemang och tack till alla gäster för en underbar kväll!

Lyssna på min podcast!


Hör Lisa Nordén berätta om ”optional runs”, Jonas Colting om sin kärlek till prinsesstårta och Markus Torgeby om varför han klev av elitsatsningen. Allt i min podcast Maratonpodden. Mycket nöje!

MARATONBLOGGEN


Om Petra: Petra är tjejen som löpvägrade fram tills hon fyllde 33 då hon av en slump blev utsedd att blogga om sin träning inför Stockholm Marathon 2010 på en av landets största dagstidningssajter. Med svenska folket som publik genomförde Petra sin första mara och klarade dessutom målet att komma in under fyra timmar.

Sedan dess har Petra fortsatt med löpning och på senare tid fått upp ögonen för ultralöpning. Den 26/7 2014 genomförde hon det 78 km långa bergsultramaratonet Swissalpine Marathonoch den 23/8 deltog hon i urpremiären av UltraVasan 90.

Hon är frilansjournalist med uppdragsgivare som Stadium Magazine, Vagabond och Amelia. 2011-2012 ledde hon tillsammans med maratonexperten Anders Szalkai webbtv-programmet Spring.

I mars 2014 bokdebuterade Petra med Det är bara att springa (Karavan förlag). Hon är också programledare för Maratonpodden, en podcast om uthållighetssporter.

Bonusfakta om Petra: Drömmer om att designa leopardmönstrade träningskläder, älskar lakrits och säger inte nej till en välgjord kaffe latte.

Kontakta Petra Månström här


Foto: Micke Sjöblom/Zebrabild

Arkiv