Annons

Maratonbloggen

Petra Månström

Petra Månström

Jag och Twitterdrottningen Josefine körde en lugn och skön snackrunda runt Kungsholmen tidigare idag. Foto: Privat.

Äntligen har min eländiga förkylning börjat klinga av och jag bestämde mig för att ta en superlugn och skön runda runt Kungsholmen tillsammans med Twitterdrottningen Josefine. Så HIMLA skönt att slippa snor i hjärnan och slem i halsen!! Vi snackade om allt möjligt, bland annat smidde vi lite planer för 2012… 15 kilometer stannade min Garmin på, på tiden 1.43. Snittpuls 70 % av max – vilket ju faktiskt är en nivå jag borde ligga på oftare. Gled in på gymmet och körde lite mage, rygg och plankor innan jag gav mig för idag. Kan inte med ord beskriva hur skönt det är att vara på g igen…

Jo – den 8 oktober, då smäller det! Då begår jag min ultradebut!! Det slog mig att jag ju faktiskt tränat en hel massa på löpning i den typen av skogsterräng som det här loppet bjuder på. Jag är grymt nyfiken på vad jag kan åstadkomma på det här 50 kilometer långa loppet! Fler som ska springa Sörmland Ultra Marathon?

Lyssna på min podcast!


Hör Lisa Nordén berätta om ”optional runs”, Jonas Colting om sin kärlek till prinsesstårta och Markus Torgeby om varför han klev av elitsatsningen. Allt i min podcast Maratonpodden. Mycket nöje!

MARATONBLOGGEN


Om Petra: Petra är tjejen som löpvägrade fram tills hon fyllde 33 då hon av en slump blev utsedd att blogga om sin träning inför Stockholm Marathon 2010 på en av landets största dagstidningssajter. Med svenska folket som publik genomförde Petra sin första mara och klarade dessutom målet att komma in under fyra timmar.

Sedan dess har Petra fortsatt med löpning och på senare tid fått upp ögonen för ultralöpning. Den 26/7 2014 genomförde hon det 78 km långa bergsultramaratonet Swissalpine Marathonoch den 23/8 deltog hon i urpremiären av UltraVasan 90.

Hon är frilansjournalist med uppdragsgivare som Stadium Magazine, Vagabond och Amelia. 2011-2012 ledde hon tillsammans med maratonexperten Anders Szalkai webbtv-programmet Spring.

I mars 2014 bokdebuterade Petra med Det är bara att springa (Karavan förlag). Hon är också programledare för Maratonpodden, en podcast om uthållighetssporter.

Bonusfakta om Petra: Drömmer om att designa leopardmönstrade träningskläder, älskar lakrits och säger inte nej till en välgjord kaffe latte.

Kontakta Petra Månström här


Foto: Micke Sjöblom/Zebrabild

Arkiv