Annons

Maratonbloggen

Petra Månström

Petra Månström

Markus ”Löparen” Torgeby fick med sig två pigga och löpsugna människor på förmiddagens runda i omgivningarna kring Bogesunds slott. Foto: Petra Månström.

Det kom ett mejl från Markus Torgeby, där han berättade att han åkte runt till olika STF-vandrarhem i Sverige för att reka diverse löparrundor i anslutning till dessa. Nu hade turen kommit till vandrarhemmet vid Bogesunds slott visst ville jag hänga på. Det blev en helt fantastisk runda på ungefär åtta kilometer i en oväntat häftig miljö. Ormbunkar, klipphällar, torrakor och slingriga stigar kändes som balsam för mina asfaltströtta fötter.

Vår runda, med start och mål vid vandrarhemmet vid Bogesunds slott. Skärmdump från Garmin Connect.

Efter löpningen blev det långfika i solen på slottscaféet. Ett upplägg jag verkligen kan rekommendera varmt!

Lyssna på min podcast!


Hör Lisa Nordén berätta om ”optional runs”, Jonas Colting om sin kärlek till prinsesstårta och Markus Torgeby om varför han klev av elitsatsningen. Allt i min podcast Maratonpodden. Mycket nöje!

MARATONBLOGGEN


Om Petra: Petra är tjejen som löpvägrade fram tills hon fyllde 33 då hon av en slump blev utsedd att blogga om sin träning inför Stockholm Marathon 2010 på en av landets största dagstidningssajter. Med svenska folket som publik genomförde Petra sin första mara och klarade dessutom målet att komma in under fyra timmar.

Sedan dess har Petra fortsatt med löpning och på senare tid fått upp ögonen för ultralöpning. Den 26/7 2014 genomförde hon det 78 km långa bergsultramaratonet Swissalpine Marathonoch den 23/8 deltog hon i urpremiären av UltraVasan 90.

Hon är frilansjournalist med uppdragsgivare som Stadium Magazine, Vagabond och Amelia. 2011-2012 ledde hon tillsammans med maratonexperten Anders Szalkai webbtv-programmet Spring.

I mars 2014 bokdebuterade Petra med Det är bara att springa (Karavan förlag). Hon är också programledare för Maratonpodden, en podcast om uthållighetssporter.

Bonusfakta om Petra: Drömmer om att designa leopardmönstrade träningskläder, älskar lakrits och säger inte nej till en välgjord kaffe latte.

Kontakta Petra Månström här


Foto: Micke Sjöblom/Zebrabild

Arkiv