Annons

Maratonbloggen

Petra Månström

Petra Månström

Fjällöpning är nog den mest rogivande löparformen som finns. Storslaget och totalt befriat från tidshets. Foto: Privat.

Eller nej – det vore kanske lite väl publikinfriande. Bantning kommer ni förhoppningsvis aldrig få läsa om på den här bloggen – och ett annat ämne jag sätter en ära i att undvika är tidshets. Helt enkelt därför att jag inte springer för att bli så snabb som möjligt. Hade jag haft målet att excellera i en sport hade jag definitivt inte valt löpning utan kanske simning eller möjligen tennis. Jag kommer aldrig att bli en snabb löpare och det rör mig inte i ryggen. Visst är det kul att slå ett och annat pers, men jag går inte under om jag inte lyckas. Mitt huvudmål är att kunna fortsätta löpträna så länge som möjligt – där är coach Ingmar en stor inspirationskälla. Eller min pappa som fick en startplats i Hässelbyloppet när han fyllde 70 tidigare i år. Hans mål? Att springa in på en tid under 70 minuter!

Länge leve evighetsmaskinen med benknäckarrumpa!!

Lyssna på min podcast!


Hör Lisa Nordén berätta om ”optional runs”, Jonas Colting om sin kärlek till prinsesstårta och Markus Torgeby om varför han klev av elitsatsningen. Allt i min podcast Maratonpodden. Mycket nöje!

MARATONBLOGGEN


Om Petra: Petra är tjejen som löpvägrade fram tills hon fyllde 33 då hon av en slump blev utsedd att blogga om sin träning inför Stockholm Marathon 2010 på en av landets största dagstidningssajter. Med svenska folket som publik genomförde Petra sin första mara och klarade dessutom målet att komma in under fyra timmar.

Sedan dess har Petra fortsatt med löpning och på senare tid fått upp ögonen för ultralöpning. Den 26/7 2014 genomförde hon det 78 km långa bergsultramaratonet Swissalpine Marathonoch den 23/8 deltog hon i urpremiären av UltraVasan 90.

Hon är frilansjournalist med uppdragsgivare som Stadium Magazine, Vagabond och Amelia. 2011-2012 ledde hon tillsammans med maratonexperten Anders Szalkai webbtv-programmet Spring.

I mars 2014 bokdebuterade Petra med Det är bara att springa (Karavan förlag). Hon är också programledare för Maratonpodden, en podcast om uthållighetssporter.

Bonusfakta om Petra: Drömmer om att designa leopardmönstrade träningskläder, älskar lakrits och säger inte nej till en välgjord kaffe latte.

Kontakta Petra Månström här


Foto: Micke Sjöblom/Zebrabild

Arkiv