Annons

Maratonbloggen

Petra Månström

Petra Månström

Jag får många mejl från er läsare, de flesta är väldigt trevliga och jag blir alldeles varm i hjärtat av att läsa dem. Men då och då kommer det såklart mindre roliga mejl, som till exempel det jag fick för några dagar sedan:

”Lägg ner din blogg. Du suger. Gör nytta istället för att fylla SvD.se med dina värdelösa inlägg. Jag tränar hälften så mycket som du men springer ändå snabbare. Du suger!”

Och liknande budskap trillar med jämna mellanrum in i kommentarsfälten också. Såklart. Och visst: varje gång man läser sånt där blir man lite ledsen. Det liksom hoppar till i magen. Hur kan någon irritera sig så där mycket på mig och min blogg att man skriver så där? Varför kan inte alla gilla mig liksom? Men de trista nyheterna är ju att inte alla kan gilla en. Det finns alltid några som kommer att störa sig på att man är för snygg, för framgångsrik, för långsam, för snabb, för tjock, för mager eller vad det nu kan vara. Och så vidare.

För några år sedan hade jag inte pallat med att få negativ kritik. Jag hade blivit knäckt, tagit det personligt och lagt ner bloggen. Men nu är jag lite vuxnare och lite klokare. Istället för att deppa ihop blir jag bara ännu mer taggad. Ungefär som i fjol när jag ofta fick höra att jag var långsam, att jag aldrig skulle greja maran under fyra timmar, att jag körde för lite intervaller, att jag var en korkad och utseendefixerad träningsnarkoman med mera med mera. Ju mer negativa kommentarer jag fick, desto större blev tävlingshornen i pannan:

”Jag vet vem jag är och vad jag kan. Folk får tycka vad de vill. Här är jag och jag tänker fortsätta att synas, höras, inspirera och irritera. Hantera det!”

Vad säger ni, ska vi försöka skita i vad alla andra tycker? Med start i detta nu?

Lyssna på min podcast!


Hör Lisa Nordén berätta om ”optional runs”, Jonas Colting om sin kärlek till prinsesstårta och Markus Torgeby om varför han klev av elitsatsningen. Allt i min podcast Maratonpodden. Mycket nöje!

MARATONBLOGGEN


Om Petra: Petra är tjejen som löpvägrade fram tills hon fyllde 33 då hon av en slump blev utsedd att blogga om sin träning inför Stockholm Marathon 2010 på en av landets största dagstidningssajter. Med svenska folket som publik genomförde Petra sin första mara och klarade dessutom målet att komma in under fyra timmar.

Sedan dess har Petra fortsatt med löpning och på senare tid fått upp ögonen för ultralöpning. Den 26/7 2014 genomförde hon det 78 km långa bergsultramaratonet Swissalpine Marathonoch den 23/8 deltog hon i urpremiären av UltraVasan 90.

Hon är frilansjournalist med uppdragsgivare som Stadium Magazine, Vagabond och Amelia. 2011-2012 ledde hon tillsammans med maratonexperten Anders Szalkai webbtv-programmet Spring.

I mars 2014 bokdebuterade Petra med Det är bara att springa (Karavan förlag). Hon är också programledare för Maratonpodden, en podcast om uthållighetssporter.

Bonusfakta om Petra: Drömmer om att designa leopardmönstrade träningskläder, älskar lakrits och säger inte nej till en välgjord kaffe latte.

Kontakta Petra Månström här


Foto: Micke Sjöblom/Zebrabild

Arkiv