Annons

Maratonbloggen

Petra Månström

Petra Månström

Köja fjällhotell är ett genuint hotell som ligger i Edsåsdalen i södra Årefjällen. Foto: Petra Månström.

06.40: Klockan ringer. Snoozar.
06.50: Byter om till löparkläder, ställer Garmin vid fönstret så den ska hitta satelliterna.
07.00: Lugn morgonjogg. Stretch.
08.00: Lååång och härlig frukost.

Frukost smakar extra bra efter en morgonjogg. Foto: Petra Månström.

09.00: Somnar i sängen på rummet.
10.30: Dagens andra och helgens sista pass: 10 km löpning upp på Renfjället och ner igen. Mååånga höjdmeter såväl uppför som utför.
12.00: Isar underbenen i en djup jåkk intill hotellet.
12.15: Dusch.
12.45: Lunchbuffé.
14.00: Packning och hemfärd.
22.00: Hemma i Stockholm.

Jag saknar redan Edsåsdalen, alla härliga (och jobbiga) löprundor (totalt nästan 100 kilometer på fyra dagar!!) och alla fina kursdeltagare. Fjällöpning är helt enkelt en tokgrym semesterform! Kolla in Markus Torgebys och Mattias Jaktlunds lägerprogram.

Lyssna på min podcast!


Hör Lisa Nordén berätta om ”optional runs”, Jonas Colting om sin kärlek till prinsesstårta och Markus Torgeby om varför han klev av elitsatsningen. Allt i min podcast Maratonpodden. Mycket nöje!

MARATONBLOGGEN


Om Petra: Petra är tjejen som löpvägrade fram tills hon fyllde 33 då hon av en slump blev utsedd att blogga om sin träning inför Stockholm Marathon 2010 på en av landets största dagstidningssajter. Med svenska folket som publik genomförde Petra sin första mara och klarade dessutom målet att komma in under fyra timmar.

Sedan dess har Petra fortsatt med löpning och på senare tid fått upp ögonen för ultralöpning. Den 26/7 2014 genomförde hon det 78 km långa bergsultramaratonet Swissalpine Marathonoch den 23/8 deltog hon i urpremiären av UltraVasan 90.

Hon är frilansjournalist med uppdragsgivare som Stadium Magazine, Vagabond och Amelia. 2011-2012 ledde hon tillsammans med maratonexperten Anders Szalkai webbtv-programmet Spring.

I mars 2014 bokdebuterade Petra med Det är bara att springa (Karavan förlag). Hon är också programledare för Maratonpodden, en podcast om uthållighetssporter.

Bonusfakta om Petra: Drömmer om att designa leopardmönstrade träningskläder, älskar lakrits och säger inte nej till en välgjord kaffe latte.

Kontakta Petra Månström här


Foto: Micke Sjöblom/Zebrabild

Arkiv