X
Annons
X

Maratonbloggen

Petra Månström

Petra Månström

Lårens utseende är en produkt av gener och livsstil. Och nej – man är INTE fet bara för att de möts upptill. Foto: Colourbox.

Det här med kropp är ett ämne som man kan diskutera i evigheter. Jag ska villigt erkänna att jag nojat över min kropp – eller i alla fall delar av den – sedan jag var liten. Det är alltid något man är missnöjd med, eller något plagg man tycker att man inte kan bära på grund av att någon kroppsdel ser ut som den gör. Men jag är glad över att jag med hjälp av min träning fått en betydligt mer avslappnad syn på min kropp.

Att springa i korta tights som slutar mitt på låret hade varit totalt uteslutet för mig för några år sedan. Jag menar, mina lår möts ju upptill – precis som Therese skriver på sin blogg. Och då är man ju fet, eller hur? Ja, så tänkte jag tills jag funderade på hur låren ser ut på andra tjejer och kvinnor som löptränar hyfsat regelbundet. Att låren går ihop är snarare regel än undantag och det kan faktiskt bero på att det finns muskler i låren. Muskler som hjälper dig uppför Västerbron, Abborrebacken och Heartbreak Hill. Och muskler är bra saker, dem ska man vara rädd om. Kondition är färskvara, men ordentligt med muskler håller igång din förbränning dygnet runt och bidrar därför till en god form.

Igår bestämde jag mig för att en gång för alla sluta noja över mina lår. Jag är nöjd med hur de ser ut! Mina ben är fina, snabba och starka. Det är dina också!

Lyssna på min podcast!


Hör Lisa Nordén berätta om ”optional runs”, Jonas Colting om sin kärlek till prinsesstårta och Markus Torgeby om varför han klev av elitsatsningen. Allt i min podcast Maratonpodden. Mycket nöje!

MARATONBLOGGEN


Om Petra: Petra är tjejen som löpvägrade fram tills hon fyllde 33 då hon av en slump blev utsedd att blogga om sin träning inför Stockholm Marathon 2010 på en av landets största dagstidningssajter. Med svenska folket som publik genomförde Petra sin första mara och klarade dessutom målet att komma in under fyra timmar.

Sedan dess har Petra fortsatt med löpning och på senare tid fått upp ögonen för ultralöpning. Den 26/7 2014 genomförde hon det 78 km långa bergsultramaratonet Swissalpine Marathonoch den 23/8 deltog hon i urpremiären av UltraVasan 90.

Hon är frilansjournalist med uppdragsgivare som Stadium Magazine, Vagabond och Amelia. 2011-2012 ledde hon tillsammans med maratonexperten Anders Szalkai webbtv-programmet Spring.

I mars 2014 bokdebuterade Petra med Det är bara att springa (Karavan förlag). Hon är också programledare för Maratonpodden, en podcast om uthållighetssporter.

Bonusfakta om Petra: Drömmer om att designa leopardmönstrade träningskläder, älskar lakrits och säger inte nej till en välgjord kaffe latte.

Kontakta Petra Månström här


Foto: Micke Sjöblom/Zebrabild

Arkiv