X
Annons
X

Maratonbloggen

Petra Månström

Petra Månström


Geoffrey Mutai, Kenya, kom i mål på 2:03:02 i gårdagens Boston Marathon – nära minuten snabbare än Haile Gebrselassies världsrekord från 2008. Foto: Scanpix.

Tempot var sanslöst högt när Geoffrey Mutai vann gårdagens Boston Marathon – sluttiden 2:03:02 innebär en snittfart på under 3 min/km. Tiden är nästan minuten snabbare än Haile Gebrselassies världsrekord på 2:03:59 från 2008 års upplaga av Berlin Marathon. Men på grund av för stark medvind och nedförsbacke kommer Mutais tid inte godkännas som nytt världsrekord.

Så oerhört imponerande, säger jag. Att springa en mara i en snittfart under 3 min/km betyder att man under 42 kilometer håller samma fart som när jag tokspurtar på 100 meter. Känns lite som science fiction…

Lyssna på min podcast!


Hör Lisa Nordén berätta om ”optional runs”, Jonas Colting om sin kärlek till prinsesstårta och Markus Torgeby om varför han klev av elitsatsningen. Allt i min podcast Maratonpodden. Mycket nöje!

MARATONBLOGGEN


Om Petra: Petra är tjejen som löpvägrade fram tills hon fyllde 33 då hon av en slump blev utsedd att blogga om sin träning inför Stockholm Marathon 2010 på en av landets största dagstidningssajter. Med svenska folket som publik genomförde Petra sin första mara och klarade dessutom målet att komma in under fyra timmar.

Sedan dess har Petra fortsatt med löpning och på senare tid fått upp ögonen för ultralöpning. Den 26/7 2014 genomförde hon det 78 km långa bergsultramaratonet Swissalpine Marathonoch den 23/8 deltog hon i urpremiären av UltraVasan 90.

Hon är frilansjournalist med uppdragsgivare som Stadium Magazine, Vagabond och Amelia. 2011-2012 ledde hon tillsammans med maratonexperten Anders Szalkai webbtv-programmet Spring.

I mars 2014 bokdebuterade Petra med Det är bara att springa (Karavan förlag). Hon är också programledare för Maratonpodden, en podcast om uthållighetssporter.

Bonusfakta om Petra: Drömmer om att designa leopardmönstrade träningskläder, älskar lakrits och säger inte nej till en välgjord kaffe latte.

Kontakta Petra Månström här


Foto: Micke Sjöblom/Zebrabild

Arkiv