X
Annons
X

Maratonbloggen

Petra Månström

Petra Månström


Jag toppade onsdagens långpass med ett 40 minuter långt kettlebellspass. Foto: Petra Månström.

Vad gör man när man har sprungit 22 kilometer? Jo, man tar siesta, äter lite godis, lite chips, dricker lite läsk, äter lite lasagne – och sedan svidar man om till tights och linne och kör 40 minuter kettlebells! Det låter kanske brutalt men det var riktigt skönt att få ge överkroppen en omgång efter förmiddagens asfaltstuggande som gjort knäna lite ledsna.

Och med tanke på min chins- och dipsutmaning satt ju lite styrketräning av överkroppen bra. Vår instruktör Oskar guidade oss till en rad olika bra övningar såsom marklyft, enarmssvingar  och sving ovanför huvudet. Svetten lackade och jag kände mig som en riktigt cool tjej med gjutjärnsdoftande händer. Blev lite sugen på att köpa ett gäng kettlebells att ställa i källaren intill det löpband jag så gärna vill ska stå där… Snart så! Efter kettlebellspasset blev det lite armhävningar, mag- och ryggövningar i gymmet innan jag gjorde kväll.

Fler som brukar träna kettlebells? Åsikter?

Lyssna på min podcast!


Hör Lisa Nordén berätta om ”optional runs”, Jonas Colting om sin kärlek till prinsesstårta och Markus Torgeby om varför han klev av elitsatsningen. Allt i min podcast Maratonpodden. Mycket nöje!

MARATONBLOGGEN


Om Petra: Petra är tjejen som löpvägrade fram tills hon fyllde 33 då hon av en slump blev utsedd att blogga om sin träning inför Stockholm Marathon 2010 på en av landets största dagstidningssajter. Med svenska folket som publik genomförde Petra sin första mara och klarade dessutom målet att komma in under fyra timmar.

Sedan dess har Petra fortsatt med löpning och på senare tid fått upp ögonen för ultralöpning. Den 26/7 2014 genomförde hon det 78 km långa bergsultramaratonet Swissalpine Marathonoch den 23/8 deltog hon i urpremiären av UltraVasan 90.

Hon är frilansjournalist med uppdragsgivare som Stadium Magazine, Vagabond och Amelia. 2011-2012 ledde hon tillsammans med maratonexperten Anders Szalkai webbtv-programmet Spring.

I mars 2014 bokdebuterade Petra med Det är bara att springa (Karavan förlag). Hon är också programledare för Maratonpodden, en podcast om uthållighetssporter.

Bonusfakta om Petra: Drömmer om att designa leopardmönstrade träningskläder, älskar lakrits och säger inte nej till en välgjord kaffe latte.

Kontakta Petra Månström här


Foto: Micke Sjöblom/Zebrabild

Arkiv