X
Annons
X

Maratonbloggen

Petra Månström

Petra Månström


Foto: Colourbox.

Hur funkar ni läsare när känslolivet stormar? Springer ni bort eventuell hjärtesorg i spåret eller hoppar ni över träningen av brist på motivation och kraft? Är lite nyfiken på hur andra funkar i sådana lägen – för det här är nämligen ett ämne som ju helt klart faller inom kategorin ”mental träning”. Jag och en vän diskuterade frågan över en middag nyligen och kom fram till att det är fascinerande hur känslolivet kan påverka ens träning. Går jag till mig själv så varierar min träningsmotivation med en massa faktorer. En faktor är årstiden och vädret – vinter, kyla, halka och mörker till exempel. Men hur man mår och känner inombords har förstås också betydelse: är jag förbannad över någon jobbrelaterad grej brukar jag ofta få mer sprutt i steget – ”aggro-löpning”, helt enkelt. Men skulle jag ha ont i hjärtat blir oftast reaktionen den motsatta. Då känns det enklare att stanna kvar i soffan – oavsett årstid – eller bara köra lugna, sociala pass.

Är som sagt nyfiken på hur ni andra funkar och resonerar kring detta!

Lyssna på min podcast!


Hör Lisa Nordén berätta om ”optional runs”, Jonas Colting om sin kärlek till prinsesstårta och Markus Torgeby om varför han klev av elitsatsningen. Allt i min podcast Maratonpodden. Mycket nöje!

MARATONBLOGGEN


Om Petra: Petra är tjejen som löpvägrade fram tills hon fyllde 33 då hon av en slump blev utsedd att blogga om sin träning inför Stockholm Marathon 2010 på en av landets största dagstidningssajter. Med svenska folket som publik genomförde Petra sin första mara och klarade dessutom målet att komma in under fyra timmar.

Sedan dess har Petra fortsatt med löpning och på senare tid fått upp ögonen för ultralöpning. Den 26/7 2014 genomförde hon det 78 km långa bergsultramaratonet Swissalpine Marathonoch den 23/8 deltog hon i urpremiären av UltraVasan 90.

Hon är frilansjournalist med uppdragsgivare som Stadium Magazine, Vagabond och Amelia. 2011-2012 ledde hon tillsammans med maratonexperten Anders Szalkai webbtv-programmet Spring.

I mars 2014 bokdebuterade Petra med Det är bara att springa (Karavan förlag). Hon är också programledare för Maratonpodden, en podcast om uthållighetssporter.

Bonusfakta om Petra: Drömmer om att designa leopardmönstrade träningskläder, älskar lakrits och säger inte nej till en välgjord kaffe latte.

Kontakta Petra Månström här


Foto: Micke Sjöblom/Zebrabild

Arkiv