Annons

Maratonbloggen

Petra Månström

Petra Månström

Då var tävlingen om underställen från Craft avslutad – och vinnarna är utsedda. Rätt svar på tävlingsfrågan är förstås Borås. Här är vinnarna och deras respektive svar på tävlingsfråga nr 2 – om vilken utmaning de vill se mig anta på bloggen:

HERRSET:

Christoffer Andersson, Malmö: ”Jag tycker du skall testa att göra Försvarsmaktens Atletprov! För att förklara det kortfattat så har man 24 timmar på sig att utföra tre tävlingsmoment: löpning 10km, så fort man bara orkar, bänkpress: ett maxlyft – 5 försök, chins/räckhäv: maxantal i ett set. Resultaten från dessa övningar kommer ge dig en poängsumma (ju lägre desto bättre) och det är själv fritt fram att avgöra om du vill satsa på guld, silver eller bronsnivå.

Staffan Dahlgren, Nykvarn: ”Eftersom du i år vill springa en mil på 45 minuter så skulle jag vilja se dig göra ett test nu inför säsongen. Spring ute eller ställ ett löpband på 4:30-fart och se hur långt du idag orkar springa i den farten, det vore kul att läsa om, sedan kan du upprepa det testet ju närmare målet du kommer!”

DAMSET:

Lisa Mjörning, Nyköping: ”Jag skulle vilja se dig anta en utmaning liknande ”Mitt liv som Hellner” fast med löpning som tema. Petra Månström i ”Mitt liv som Isabellah Andersson” – det vore väl något?”

Annika Lokrantz, Ludvika: ”Jag skulle tycka att det var kul om du tog din an utmaningen att bli smidigare och få bättre koordination, till exempel genom att vara med i nästa omgång av Let’s Dance, eller att börja klättra med målet att sätta en led av någon lämplig svårighetsgrad (till exempel en sexa).”

Stort grattis till er – vinsten kommer med posten!

Lyssna på min podcast!


Hör Lisa Nordén berätta om ”optional runs”, Jonas Colting om sin kärlek till prinsesstårta och Markus Torgeby om varför han klev av elitsatsningen. Allt i min podcast Maratonpodden. Mycket nöje!

MARATONBLOGGEN


Om Petra: Petra är tjejen som löpvägrade fram tills hon fyllde 33 då hon av en slump blev utsedd att blogga om sin träning inför Stockholm Marathon 2010 på en av landets största dagstidningssajter. Med svenska folket som publik genomförde Petra sin första mara och klarade dessutom målet att komma in under fyra timmar.

Sedan dess har Petra fortsatt med löpning och på senare tid fått upp ögonen för ultralöpning. Den 26/7 2014 genomförde hon det 78 km långa bergsultramaratonet Swissalpine Marathonoch den 23/8 deltog hon i urpremiären av UltraVasan 90.

Hon är frilansjournalist med uppdragsgivare som Stadium Magazine, Vagabond och Amelia. 2011-2012 ledde hon tillsammans med maratonexperten Anders Szalkai webbtv-programmet Spring.

I mars 2014 bokdebuterade Petra med Det är bara att springa (Karavan förlag). Hon är också programledare för Maratonpodden, en podcast om uthållighetssporter.

Bonusfakta om Petra: Drömmer om att designa leopardmönstrade träningskläder, älskar lakrits och säger inte nej till en välgjord kaffe latte.

Kontakta Petra Månström här


Foto: Micke Sjöblom/Zebrabild

Arkiv