X
Annons
X

Maratonbloggen

Petra Månström

Petra Månström

Rosa dygnet har varit den största privata insamlingen till Rosa Bandet de senaste tre åren. Den 2 oktober går eventet av stapeln igen.

Då jag har flera anhöriga som drabbats av cancer ligger följande goda sak mig extra varmt om hjärtat och jag har därför valt att blogga om den:

Den 2 oktober ska min träningsbloggkollega Sara Rönne anta en riktigt tuff utmaning – hon ska cykla på en spinningcykel i 24 timmar till förmån för Rosa Bandet och bröstcancerforskningen. Hennes mål är att samla in 1 000 kronor per cyklad timme – alltså 24 000 kronor.

Läs mer om Saras cykelutmaning och hur du kan bidra här.

Lyssna på min podcast!


Hör Lisa Nordén berätta om ”optional runs”, Jonas Colting om sin kärlek till prinsesstårta och Markus Torgeby om varför han klev av elitsatsningen. Allt i min podcast Maratonpodden. Mycket nöje!

MARATONBLOGGEN


Om Petra: Petra är tjejen som löpvägrade fram tills hon fyllde 33 då hon av en slump blev utsedd att blogga om sin träning inför Stockholm Marathon 2010 på en av landets största dagstidningssajter. Med svenska folket som publik genomförde Petra sin första mara och klarade dessutom målet att komma in under fyra timmar.

Sedan dess har Petra fortsatt med löpning och på senare tid fått upp ögonen för ultralöpning. Den 26/7 2014 genomförde hon det 78 km långa bergsultramaratonet Swissalpine Marathonoch den 23/8 deltog hon i urpremiären av UltraVasan 90.

Hon är frilansjournalist med uppdragsgivare som Stadium Magazine, Vagabond och Amelia. 2011-2012 ledde hon tillsammans med maratonexperten Anders Szalkai webbtv-programmet Spring.

I mars 2014 bokdebuterade Petra med Det är bara att springa (Karavan förlag). Hon är också programledare för Maratonpodden, en podcast om uthållighetssporter.

Bonusfakta om Petra: Drömmer om att designa leopardmönstrade träningskläder, älskar lakrits och säger inte nej till en välgjord kaffe latte.

Kontakta Petra Månström här


Foto: Micke Sjöblom/Zebrabild

Arkiv