Annons

Maratonbloggen

Petra Månström

Petra Månström

Från vänster: sprintern Johan Wissman och tjeckiske tiokamparen Roman Sebrle. Foto: Scanpix.

Först och främst en disclaimer: Ni som värjer er för ”oseriösa” inlägg kan sluta läsa här!

Under söndagens testlöpning ute på Lidingö snappade jag upp en hel del intressanta diskussioner som pågick mellan löparna. Låg ett tag nära en klunga bestående av tre killar i 25-årsåldern som ivrigt diskuterade vilken sport som ger den snyggaste kroppen.

Långdistanslöpning var tydligen ingen hit, tyckte de, då blir man ju som ett ”sugrör” och ”får inga tjejer”. Då var sprintdistanserna bättre – då fick man ju såväl ”pumpad kropp som stålar OCH tjejer”. Här lade jag mig i diskussionen och föreslog triathlon, det ger ju allsidigare träning och inte lika pinnig överkropp som vid enbart långdistanslöpning.

Det förslaget blev dock sågat eftersom ”triathlon tar sån himla tid att man ju inte hinner dejta nån”.


Här någonstans kände jag att jag inte hade så mycket att tillföra diskussionen utan ökade farten och sprang vidare. Men i huvudet fortsatte tankarna – vilken sport ger den snyggaste kroppen? Om vi tänker oss sporter som i någon mån involverar löpning – sprint, långdistans – kanske rentav ultra, medeldistans eller triathlon? Eller kanske mångkamp? Jag får nog rösta på det sistnämnda.

Vad säger ni andra? Vilken disciplin ger snyggaste kroppen enligt er? Och observera att orsaken till att jag har två män i bilden ovan beror på att jag själv är (hetero)tjej. Hade jag varit maratonbloggande (hetero)kille hade jag kanske valt bilder på Carolina Klüft och Merlene Ottey istället…

Lyssna på min podcast!


Hör Lisa Nordén berätta om ”optional runs”, Jonas Colting om sin kärlek till prinsesstårta och Markus Torgeby om varför han klev av elitsatsningen. Allt i min podcast Maratonpodden. Mycket nöje!

MARATONBLOGGEN


Om Petra: Petra är tjejen som löpvägrade fram tills hon fyllde 33 då hon av en slump blev utsedd att blogga om sin träning inför Stockholm Marathon 2010 på en av landets största dagstidningssajter. Med svenska folket som publik genomförde Petra sin första mara och klarade dessutom målet att komma in under fyra timmar.

Sedan dess har Petra fortsatt med löpning och på senare tid fått upp ögonen för ultralöpning. Den 26/7 2014 genomförde hon det 78 km långa bergsultramaratonet Swissalpine Marathonoch den 23/8 deltog hon i urpremiären av UltraVasan 90.

Hon är frilansjournalist med uppdragsgivare som Stadium Magazine, Vagabond och Amelia. 2011-2012 ledde hon tillsammans med maratonexperten Anders Szalkai webbtv-programmet Spring.

I mars 2014 bokdebuterade Petra med Det är bara att springa (Karavan förlag). Hon är också programledare för Maratonpodden, en podcast om uthållighetssporter.

Bonusfakta om Petra: Drömmer om att designa leopardmönstrade träningskläder, älskar lakrits och säger inte nej till en välgjord kaffe latte.

Kontakta Petra Månström här


Foto: Micke Sjöblom/Zebrabild

Arkiv