Annons

Ledarbloggen

Maria Ludvigsson

Maria Ludvigsson

Enligt Dagens Arena kan regeringen få svårt att fasa ut fas 3. I ett internt PM hos Arbetsförmedlingen framkommer att man alltså vill ha kvar fas 3 för dem som ”står mycket långt från arbetsmarknaden och varken kommer att vara aktuella för extratjänster i välfärden eller kunna tillgodogöra sig utbildning”. Kort sagt dem som fas 3 en gång infördes för.

Det blir knivigt för Ylva Johansson och S att förmedla läget till LO. Det visar sig svårare än man tänkt sig. Precis som det inte var så enkelt att genast infria löftet om den bortre parentesen i sjukförsäkringen. Vissa alliansreformer tillkom av en anledning som var större än att ställa till det för folk i största allmänhet.

Ylva Johansson uttryckte följande om fas 3 i riksdagsdebatt den 9 juni 2011: ”Det är ett hån att hänvisa människor till att den enda aktivitet de ska få är en återvändsgränd i fas 3 och att arbeta gratis.”

I juni förra året sade samma Johansson till SvD att fas-3 var ett ”gigantiskt fullskaligt experiment”.

Nu kan experimentet bli kvar, med Johanssons goda minne. Det kommer att svida för S.

(I tidigare text framgick ej att Dagens Arena låg bakom nyheten, vilket nu har rättats till!)

Arkiv