Annons

Ledarbloggen

Tove Lifvendahl

Tove Lifvendahl

Efter sju år på Svenska Dagbladets ledarsida går Sanna Rayman ​efter april månads utgång vidare till en ny utmaning i karriären, som Dagens Samhälles nya debattredaktör.

Innebär det här att du kliver ut från debattscenen som egen röst?

– I hög utsträckning ja – och det betraktar jag som något positivt just nu. Jag har allt svårare att känna någon preferens för endera laget i politiken och då är det nog ganska lämpligt att inte forcera en sådan​. Men någon liten bloggpost kommer det nog bli även framöver, om än av lite mer betraktande karaktär. Dagens Samhälle är en intressant debattscen, väldigt mycket mitt i kött & potatis-politiken och det ska bli roligt att vara med och utveckla sajten.

Hur ser du på din tid på Svenska Dagbladet?

– Det har varit en fantastisk tid, verkligen. Jag har varit så oändligt stolt över att få jobba här, ända sedan den första jublande dagen. Jag har lärt mig massor och jag är tacksam för inte minst all läsarkontakt. Det pratas mycket om näthat, men jag vill lyfta fram den andra sidan av det myntet – alla intressanta, roliga och framför allt snälla mejl man får! SvD​:s läsare är i sanning SvD-mässiga!​

Rekryteringen av Sanna Raymans ersättare befinner sig i slutskedet och kommer att meddelas inom kort.

Arkiv