Ledarbloggen

Sanna Rayman

Sanna Rayman

– I mina ögon är överenskommelsen överspelad, säger Hanif Bali till SvD om den migrationspolitiska överenskommelsen som Alliansen har med Miljöpartiet.

Det är ett välkommet besked om det gäller inte bara Bali, utan hela den arbetsgrupp som nu sätter sig ner för att utveckla den moderata migrations- och integrationspolitiken och det låter onekligen som att ambitionen är att bygga politik från grunden. Till Dagens Industri säger Bali att han och arbetsgruppen har ”fått ett brett mandat av partiledningen och partiledaren att vända på varenda sten” och han tillägger att MP-linjen – att ”till varje pris försvara status quo” – inte är hållbar.

 

Vi har från ledarsidans håll länge önskat oss att M börjar tänka friare i de här frågorna, utan att låta sig bindas av Miljöpartiet. KD har redan visat vägen och börjat vrida och vända på de utmaningar som otvivelaktigt finns och nu verkar det alltså som att även M är på väg upp ur sin djupa startgrop. Gott så. De här frågorna behöver ett, om inte flera, omtag.

 

Arkiv

Fler bloggar