Ledarbloggen

Adventskalendern

Adventskalendern

lucka 15Bakom luckorna i Ledarbloggens adventskalender ges goda tips på texter som förtjänar att läsas (igen). Kalenderluckorna är illustrerade av Joanna Andreasson.

Dagens lucköppnare: Tove Lifvendahl

Det är alltid intressant att se hur ens texter kommer att läsas, och om det budskap man själv vill förmedla, går fram. Somliga texter delas mycket, men leder inte till så mycket annan läsarkontakt i form av mail. Den här artikeln, M gör sig bäst på film (6/4 2014) var en text som hade föga framgång i sociala medier, vilket inte är så konstigt. Kritik mot Moderaternas sätt att definiera skattefrågan sprids inte vidare av lojala valrörelsearbetare, och är för intern för att motståndarna ska vilja dela den. Däremot sa det bara smack i mailboxen, av moderater från hela landet som uttryckte bifall och efterlyste det som artikeln gav uttryck för.

Kanske finns det just nu en större mottaglighet för en sådan intern diskussion i Moderaterna? I fredags hölls minnesstund på Timbro för Hans L Zetterberg, som under många år var partiets chefsideolog. En av hans lärdomar är att inget kan motiveras av den politiska dygden ordning eller den ekonomiska dygden välstånd allena. Andra samhällssfärers intressen i saken är lika legitima. I skattefrågan har den moraliska dimensionen varit för otydligt formulerad av partierna , varför den heller inte har setts och värderats av väljarna. Då kan den också bara förloras av borgerligheten.

Arkiv

Fler bloggar