Annons

Ledarbloggen

Maria Ludvigsson

Maria Ludvigsson

För att följa upp dagens ledare om Stefan Löfven och hans upptäckter av liberala värden i USA. Ett kort påpekande: Vad gäller antagningsförfarandet vid The Bronx High School of Science är det alltså något som Stefan Löfven och hans parti inte vill se i Sverige. Den mångfald som Löfven gillade i skolan i Bronx kommer av ett skolsystem där eleverna kommer in på meriter, och deras bakgrund eller var de bor inte har någon betydelse.

Men det är inte bara antagningsordningen som skiljer sig från Löfvens ideal på hemmaplan. Även lärartätheten i Löfvens favoritskola är en annan än den statsministern helst vill se framreglerad här. Den är till och med lägre än i många av de friskolor som Löfven kritiserar och avser styra upp och reglera.

Effekterna av de liberala värdena är välkomna, men politiken som ger dem är alltså inget för Löfven.

Arkiv