Annons

Ledarbloggen

Tove Lifvendahl

Tove Lifvendahl

AlmegaGer kreativitetspoäng till Almega som vill illustrera LO:s krav på arbetsmarknadsprövning för arbetstillstånd för sökande från länder utanför EU genom detta brev.

På baksidan beskriver Almega vad försvårandet av arbetskraftsinvandring skulle innebära för i första hand deras medlemmar som är IT-företag. De anställer idag den största gruppen arbetskraftsinvandrare – dataspecialister.

Enligt Almega är företagen beroende av att kunna rekrytera internationella talanger för att klara sig  konkurrensen. Dessutom innebär en invandrad dataspecialist att tre ytterligare jobb skapas i den lokala tjänstesektorn.

Tja, det kanske vore ett lämpligt experiment för alla Almedalstillresta, att genomföra det stora, gemensamma rollspelet ”Slutet Sverige” utifrån den verklighet som LO föreslår. Nu är det ju lite sent att anmäla nya arrangemang, så det kunde förslagsvis genomföras på LO:s förfest den 29/6, som enligt inbjudan ska ha svenskarnas fritidsvanor som tema. Inget fel i en aktiv fritid, men synd bara då att hindra andra som faktiskt vill jobba.

Arkiv