Annons

Ledarbloggen

Maria Ludvigsson

Maria Ludvigsson

Regeringen vill numera satsa på försvaret (DN 22/4). Omvärlden har gjort sig påmind och med den även det svenska försvarets prestanda. Ett par uppgraderingar, minst, är akut nödvändigt. 5,5 miljarder kronor per år, men – naturligtvis – finansierade ”krona för krona”. Finansieringen består bland annat av ett icke-införande av nystartszoner samt av ”höjda dags och ordningsböter” liksom ”höjda kontroll- och förseningsavgifter i skatteförfaranden”. En alert läsare ringde och påpekade det paradoxala i situationen. Försvarsvänner har nu anledning att sätta sitta hopp till ökad brottslighet och fler bötesfall under kommande år. Ju fler som bryter mot lagen, desto starkare har försvaret möjlighet att bli. En logik som inte känns helt… harmonisk.

Arkiv