Annons

Ledarbloggen

Per Gudmundson

Per Gudmundson

För en månad sedan kritiserade ledarsidan hur Muslimska Familjedagarna hade bjudit in Sheikh Mohammad Rateb Al-Nabulsi, ökänd för judefientliga och homofoba ståndpunkter, att predika vid den stora årliga konferensen. Inbjudan drogs tillbaka.

Nu har samme predikant bjudits in till Malmö av Syriska Föreningen i Södra Sverige. Medarrangör är Arbetarnas Bildningsförbund (ABF), och Malmö stad sponsrar evenemanget. Det avslöjar bloggaren Torbjörn Jerlerup, som samtidigt konstaterar att styrelsen för ABF-Malmö innehåller en välbekant figur, nämligen en socialdemokrat som tidigare kritiserats för sina antisemitiska uttalanden i en kolumn i Tro och politik, tidningen för troende socialdemokrater.

Vad är det som händer i Malmö egentligen?

Uppdatering 12/3:

ABF dementerar inblandning, och säger att logotypen har använts olovligen i annonseringen för evenemanget, rapporterar Sydsvenskan i artikeln ”ABF tar avstånd från homohatare”.

Arkiv