X
Annons
X

Ledarbloggen

Per Gudmundson

Per Gudmundson

Libertarianerna har haft uppförsbacke alltsedan debaclet med Centerpartiets utkast till idéprogram, om inte längre tid än så. Men nyliberalismen kommer naturligtvis att repa sig, eftersom den utgår från en tilltalande idé om individens frihet.

Nyliberalerna har därtill varit duktiga på att framställa sin ideologi som radikal, utmanande och sexig, på ett sätt som mer jordnära politiska rörelser har haft svårt med. I Sverige har libertarianerna i Frihetsfronten sålt pilsner på torget, gömt flyktingar, drivit svartklubb och arrangerat rave, där andra förbund har beslutat sig för att stencilera flygblad efter dagar av kontrapropositionsvoteringar.

Och sexigheten verkar inte avta. Nu har en kanadensisk nyliberal lanserat den kanske coolaste valparollen någonsin.

timmoen

”I want gay married couples to be able to protect their marijuana plants with guns” säger Tim Moen, kandidat för Libertarian Party of Canada. Tidskriften Reason bloggar om honom och har alla relevanta länkar.

Vi får väl se om Centerns ungdomsförbund kan komma fram med något liknande.

Arkiv