X
Annons
X

Ledarbloggen

Sanna Rayman

Sanna Rayman

”Synnerligen förargligt” är det när bombliberaler har rätt, konstaterar Jan Guillou i en krönika om de attacker mot Migrationsverket som även denna ledarsida skrev om häromdagen. Guillou skruvar sig inför det faktum att såväl DN som Expressen har haft rätt.

”Bombliberaler skall ha fel i alla höger-vänsterfrågor. Det är den naturliga ordningen”, förkunnar han.

 

Det är lite rart på något sätt, detta intensiva obehag karln uppenbart känner inför att ens ge en politisk motståndare rätt. Jag tycker därför att den samlade vänstern bör ha förbarmande och hörsamma det rop på hjälp som ljuder mellan raderna. Det enklaste sättet att lindra Jan Guillous obehag vore förstås om vänstern helt enkelt skärpte sig och slutade ha fel. Eller som Guillou säger:

”Den etablerade politiska vänstern borde sluta se genom fingrarna med våldsverk i vänsterns namn. Om inte annat så av rent realpolitiska skäl. Skade­görelse och sabotage skadar inte bara byggnader och i värsta fall människor utan också själva saken. Vem utom den politiske motståndaren och sverigedemokraten har glädje av att antirasism skall förknippas med våld och vansinnesdåd?”

Det känns lite konstigt. Ja, det känns rentav som att det stör den naturliga ordningen, men jag måste ändå säga det. Nu säger jag det:

Frågan Jan Guillou ställer är både klok och relevant.

Puh, jag sade det. Liite förargligt var det kanske. Fast mest var det ju faktiskt rätt.

Arkiv