Annons

Ledarbloggen

Maria Ludvigsson

Maria Ludvigsson

SVT:s bevakning av situationen i OS-landet Ryssland är inte illa alls. Frågan är om det någonsin varit så bra rapportering om värdlandets tillkortakommanden som i år.

I stället för avgifter till Olympiska kommittén och full personalstyrka på plats i Sotji finns kulor att lägga på helt annan sorts bevakning än den sportsliga. Precis sådant som Public Service ska syssla med. Nog måste det vara enklare att nagelfara OS-landets inställning och praktik av mänskliga rättigheter om man inte samtidigt ska fira sportiga framgångar på samma plasts?

Det finns all anledning att idogt granska yttrandefrihet och mänskliga rättigheter i den forna kommuniststaten med en fd KGB-chef som president. Situationen för homosexuella är motbjudande och allvarlig. Oppositionella lever i ständiga fara. Ingen är fri i ett sådant land.

Vad skulle vi tittare inte få av granskande och givande journalistik för Melodifestivalens budget? Att avstå OS-sändningarna är kanske en god början på nya public service-prioriteringar på SVT.

Arkiv