Annons

Ledarbloggen

Maria Ludvigsson

Maria Ludvigsson

Julklappar är viktiga. De ska inte bara glädja utan helst dessutom vara till något slags nytta. Nu verkar det dessvärre som om några klappar blivit kvar under granen. Redaktionen packar nyfiket upp dem.

I ett paket till Lars Ohlys ligger en fint ihopvikt så kallad Onepiece. Det är ett poppigt plagg som täcker kroppen från topp till tå. Helt utan insyn. Han hade säkert blivit förtjust. Ett klädsamt alternativ till jeansjackan.

Ett fyrkantigt paket ligger kvar och det står Statsministern på det. Hmmm… vi öppnar och finner en dvd-box med Woody Allens bästa. De som kan få vem som helst att le. ”Too bad” det aldrig nådde Sagerska.

Det sägs att hela LO-ledningen har en kollektiv jättestrumpa längst in i LO-borgen. Även deras klappar ligger kvar under granen men strumpan var säkert välfylld ändå. Snart valår och S vill ha sina valarbetare som vanligt. När vi öppnar LO-klapparna finner vi Vilhelm Mobergs tetralogi Invandrarsviten. Tanken var väl att LO-topparna i mellandagarna, utspridda i borgen, skulle läsa om migrationens mänskliga sida.

Nya moderaternas nya ägarpolitiska duo, Anna Kinberg Batra och Peter Norman, verkar i kollektiv anda få dela på en julklapp. Det spelar ju ingen roll vem som äger, som de unisont brukar säga. Exakt vad klappen innehåller vet vi inte, eftersom det enligt de tänkta mottagarna heller inte tycker att det spelar någon roll vad som ägs, huvudsaken är att man är överens.

Ja, trist att Tomten inte fick fram klapparna, men det är ju tanken som räknas. I det här fallet tycks nyttorekvisitet tveklöst uppfyllt.

Arkiv