Annons

Ledarbloggen

Adventskalendern

Adventskalendern

Varje dag fram till jul öppnas en ny lucka här på ledarbloggen, vackert illustrerad av Joanna Andreasson. Bakom luckorna bjuder nuvarande och tidigare profiler på SvD:s ledarsida på daglig textläsning, företrädesvis något av lucköppnaren själv som förtjänar att läsas på nytt.

23

DAGENS LUCKÖPPNARE: JOHAN INGERÖ

För tiotalet år sedan, när jag jobbade inom äldrevården, satt jag en stund på julafton med en ensam gammal man som suckade över bristen på ”så mycket som en enda liten nubbe” på äldreboendet. Förmodligen lever han inte längre, men numera går det i alla fall att beställa en liten rackare till sillen. Och den förändringen bereddes på Socialdepartementet där jag nu arbetar, så för min del känns det nästan som att cirkeln i någon mån har slutits.

Johan Ingerö är presschef hos socialminister Göran Hägglund. Han har tidigare varit medarbetare på ledarsidan och skrev om förändringen i utskänkningslagstiftningen i ett ledarstick som går att läsa här.

Arkiv