Ledarbloggen

Per Gudmundson

Per Gudmundson

Hotell- och restaurangfacket svänger, sent om sider, om den sänkta krogmomsen. Facket har varit emot halveringen av krogmomsen ände sedan den kom på tal. I en intervju i Dagens Industri uppger fackordföranden Ella Niia nu att Alliansens momssänkning har haft goda effekter, och att hon inte vill riva upp skattesänkningen.

”Vi ser i statistiken att konkurserna i vår bransch har minskat. Och om det finns den här kopplingen som vi kan se mellan sänkt moms och minskat antal konkurser så tycker vi att det är ett starkt skäl att behålla momssänkningen”

Niia är dock fortsatt skeptisk till uppgifterna om att momssänkningen har lett till fler jobb i branschen (arbetsgivarorganisationen Visita, exempelvis, har uppgett att ungefär 10000 jobb har uppstått efter momssänkningen). Ändå vill hon att vänsterpartierna lägger ner planerna på att riva upp momssänkningen.

”Oppositionen har sagt att man vill höja restaurangmomsen, men det tycker inte vi är någon bra idé”, säger Ella Niia till DI. ”Jag hoppas att Socialdemokraterna djupt överväger om de inte ska ompröva beslutet”.

Arkiv

Fler bloggar