Annons

Ledarbloggen

Sanna Rayman

Sanna Rayman

Lördagens protest i Saudiarabien, som jag skrev om i gårdagens tidning, blev dämpad. En och annan kvinnlig förare må ha synts, men i huvudsak avblåstes aktionen efter påtryckningar och hot från myndigheter. Det är säkert inte slutet för den saudiska diskussionen om kvinnors förarskap, men frågan lär sitta långt inne. Frånsett att denna förtryckande ordning säkert uppfattas som korrekt av många så har frågan också symbolpolitiska och strategiska dimensioner. SVT beskriver till exempel hur ”Eftergifter skulle kunna uppmuntra andra grupper som kräver demokrati och en annan fördelning av landets oljeresurser.”

Samtidigt fortgår debatten, bland annat genom ett ”inlägg” på youtube där en cover på Bob Marleys No Woman, No Cry har uppdaterats i en träffande satir. Definitivt värd en titt:

 

Arkiv