Annons

Ledarbloggen

Per Gudmundson

Per Gudmundson

Tidskriften Dagens Samhälle avslöjar vilka som låg bakom JB-skolornas konkurs. Utdrag ur slutklämmen på artikeln:

”För flera av ledamöterna i Folksams styrelser är det problematiskt med riskkapitalaffärer. Dessutom att varken banken FIH eller Axcel var beredda att finansiera JB Education hela vägen utan satte skolkoncernen i konkurs med miljardskulder och kaos i skolorna.

Konkursen föranledde Socialdemokraterna att kräva en speciallagstiftning, ’lex JB’, för att förhindra liknande händelser.

Dagens Samhälle har sökt Anders Sundström, som avböjer att kommentera ’eftersom han lämnat Folksams ledning’. Han kommer även att lämna styrelsen i FIH Holding vid en extra bolagsstämma i november.

LO-ordföranden Karl-Petter Thorwaldsson, ordförande för Folksam Sak, meddelar via sin presschef att Folksamaffären gjordes före hans tid som ordförande, men att han avser ta upp frågan om Folksams ägande i JB Education på nästa styrelsemöte. Den som hade ordförandeposten när affären beslutades var förra LO-chefen Wanja Lundby-Wedin.”

Arkiv