Annons

Ledarbloggen

Per Gudmundson

Per Gudmundson

I samma ögonblick nu på morgonen nås jag av två nyheter från pr-bolaget Prime. Den första kom i form av en spaning om så kallad slacktivism.

”Ordet är en hopslagning av engelskans slacker (slöfock) och aktivism, och syftar på en aktivisthandling som kräver ingen eller liten ansträngning från deltagarens sida. Det kan handla om allt från en like på Facebook till att bära en rosa rosett på jackkragen för att uppmärksamma bröstcancer. Kritiken mot slacktivism utgår ofta från att det är en ineffektiv form av aktivism och att det har en negativ inverkan på människors samhällsengagemang, eftersom deltagaren kan använda ett like på Facebook som en ursäkt för att slippa engagera sig i någon vidare utsträckning.

Men att slacktivism är verkningslöst är en missuppfattning.”

Den andra nyheten är att Prime har anställt förra S-ministern Ulrica Messing.

En händelse som ser ut som en tanke.

Arkiv