Annons

Ledarbloggen

Sanna Rayman

Sanna Rayman

Per Hagwall har inte bara fått till en rubrik av rang (stulen ovan), han har också skrivit ett utmärkt blogginlägg om vikten av vaccination.

”Men de flesta vaccinationsmotståndare anger inte religiösa utan skolvetenskapliga skäl till att vägra barnvaccination. Och i dessa fall kan man rätt av konstatera att de, och skräckmånglarna i Nyhetsguiden och Kalla Fakta, helt enkelt har fel. Det kan inte nog påminnas om hur viktigt det är att alla som kan vaccinerar sig. Återigen: Detta är inte bara ett problem för barnen till de föräldrar som inte låter sina barn vaccineras mot de vanliga barnsjukdomarna. Det är inte ens ett bara ett problem för familjerna. Det är ett problem för hela samhället. MPR-vaccinet har en god skyddsverkan – 95% – men det fungerar inte på alla, det finns de som det inte är effektivt på och det finns de som av olika skäl inte kan vaccineras. Dessa måste lita till flockskyddet för att inte smittas.

Vaccination är solidaritet mot alla ofödda barn vars mödrar inte velat/kunnat/haft möjlighet att få immunitet genom vaccination. Vaccination är solidaritet mot de små infektionskänsliga barn för vilka en vanlig, ”oskyldig” barnsjukdom kan innebära döden.”

 

Läs hela här!

Arkiv