Annons

Ledarbloggen

Maria Ludvigsson

Maria Ludvigsson
Varför sprider sig dåliga idéer fortare än goda? Borlänge kommun har skaffat kor, se ledarsidan i dag, och nu vill Vänsterpartiet och Knivsta.nu och inte vara sämre. Klart kommunen i Knivsta ska ha egna kossor.

Motion finns till kommunfullmäktige, Christer Johansson (V) talar ut i UNT och snart kan medborgarna i Knivsta invänta besked om hur deras skattepengar spenderas.

Johanssons motivering lyder:
”Huvudtanken är att Knivsta kommun ska köpa in kor och får för att kunna ta ett större ansvar för maten som serveras. Vi skulle samtidigt stimulera jordbruksnäringen i bygden och hjälpa till att hålla Knivstas landsbygd vacker och öppen genom att låta djur beta på ängarna.”

Varför stanna vid kor, här väntas får och småningom kan man stoltsera med en hel lantgård. Om kommunen ”tar ansvar för det som serveras” genom att äga kreatur finns ingen anledning att inte köpa upp det mesta av livsmedelsproduktionen. Det blir dock ytterst svårt att förstå på vilket sätt konkurrerande kommunala kosatsningar kan ”stimulera jordbruksnäringen i bygden”.

Tänk om, tänk rätt, lägg ner.

Arkiv