Annons

Ledarbloggen

Sanna Rayman

Sanna Rayman

På det hela taget gjorde Miljöpartiets talesperson för ekonomisk politik, Per Bolund, bra ifrån sig i Ekots lördagsintervju. Tydlig och seriös, uppfriskande tråkig och fri från personliga anekdoter, skulle man kunna säga.

Det vacklade lite när han försökte försvara partiets kovändning i fråga om arbetsgivaravgifterna för unga. Denna meddelades för några veckor sedan, blott en dag efter att MP kommit överens med regeringen om förändringar i migrationspolitiken. Närheten mellan de två nyheterna tolkades av de flesta som att MP:s omsvängning om arbetsgivaravgifterna  var ett direkt resultat av förhandlingarna mellan regeringen och MP. MP fick sin generösare skrivning (”synnerligen ömmande omständigheter” ändrades till ”särskilt ömmande omständigheter” för barn som söker asyl) mot att byta fot i frågan om ungdomsjobb.

 

Detta framförde Bolund emellertid inte som argument i lördagsintervjun. Istället försökte han navigera mellan tidigare åsikter om att reformen är ett dyrt och ”stort magplask” och nuvarande inställning som alltså är den rakt motsatta. Det gick väl sådär och man undrar varför han inte bara motiverade MP:s omsvängning med att de vunnit viktiga segrar på andra politikområden istället. Det är ju just detta politik handlar om?

 

Arkiv