Annons

Ledarbloggen

Maria Ludvigsson

Maria Ludvigsson
Det som var så bra med S och skatterna är det inte längre. Magdalena Andersson meddelade i veckan att S kan komma att ändra inställning till Tobinskatten. Man har tidigare varit emot men nu vet ingen riktigt längre…

S nya förhållningssätt i skattefrågor är att om de finns (skatterna eller sänkningarna) är de okej. Jobbskatteavdragen har man accepterat eftersom de finns och folk har vant sig vid dem. Löfven har till och med förekommit regeringen och tackat ja till en sänkning som ännu inte har genomförts.

Dessvärre gäller detsamma Tobinskatten. På Svt:s fråga om Magdalena Andersson och S inte längre är avvisande till nämnda skatt svarar Andersson:
”Det tycker jag inte man ska vara. Nu finns en sådan här skatt och vi kan studera hur den fungerar.”

En skatt är inte med nödvändighet bra bara för att den finns.

Arkiv