Annons

Ledarbloggen

Maria Ludvigsson

Maria Ludvigsson

Å ena sidan hårda ansträngningar för att rädda välfärdsföretag från partivänsterns hätska jakt, å andra sidan publicerad debattartikel om hur väl man vill företagen (Brännpunkt idag). Nu gäller det att hålla hårt i tyglarna, annars kan rörelsens skepsis mot kapitalism och framför allt kapitalister leda till att även frukterna där av uteblir.
Därför skriver Löfven och Damberg i sitt inlägg om småföretag som ska växa. Det är möjligt att man vill uppriktigt väl, men det gör sig inte helt. När S blir förtjust i något är den spontana reaktionen att ge statligt stöd. Det kallas för att satsa. Medelst innovationsråd, ökat exportstöd, regional tillväxtpolitik och ”tillgång till riskkapital” ska S lyfta företagen.
Ett alternativ är att dra sina fingrar ur diverse syltburkar och minska såväl skattebörda som politisk detaljstyrning.

Arkiv