X
Annons
X

Ledarbloggen

PJ Anders Linder

PJ Anders Linder

Labourgrupperingen Progress ägnar det senaste numret av sin webbtidning åt Ed Milibands besök i Sverige nyligen. Det hela låter lite nervöst.

En skribent konstaterar att Socialdemokraterna gjorde ett fatalt misstag när de bara malde på om reinfeldt som en ulv i fårakläder och vägrade erkänna att någonting verkligt hade hänt med Moderaterna.

Jonathan Todd hoppas att Miliband ska få inspiration till att göra något för Storbritannien och Labour som motsvarar vad Per Albin Hansson gjorde för Sverige och Socialdemokraterna med folkhemmet. Samtidigt fruktar han att ett alltför entusiastiskt budskap om Sverige ska väcka liv i de brittiska väljarnas oro för att Labour bara går ut på ”tax and spend”. Det svenska skattetrycket må ha sjunkit, men att förändra varumärket går inte riktigt lika snabbt.

 

Arkiv