X
Annons
X

Ledarbloggen

Sanna Rayman

Sanna Rayman

Daniel Swedin på Aftonbladet har skrivit en bloggpost apropå min bloggpost igår där jag klagade över tendensen att vifta med sin respektingivande hatt i lägen där den faktiskt inte har så stor tyngd. Swedin påpekar med ett par exempel att halsbrytande jämförelser och drastisk argumentation faktiskt förekommer titt som tätt i debatten.

Jo, jag vet. Jag deltar i den dagligen. Varför detta skulle betyda att forskare ska kliva ner till politiska opinionsbildares nivå förstår jag emellertid inte. Eller snarare, det får de gärna göra – men då får de allt delta på samma hattlösa premisser som vi andra gör.

 

Swedin diskuterar också ett tänkt missbruk av foliehattar. Min poäng var ju emellertid att missbruk föreligger när en respektingivande hatt nyttjas i argumentation under den nivå som hatten gör anspråk på. Men Daniel Swedin kanske hyser respekt även för hattar av folie, vad vet jag?

 

Arkiv