Annons

Ledarbloggen

Sanna Rayman

Sanna Rayman

Fallet Steubenville, som delade en stad och skapade rubriker världen över, nådde häromdagen någon sorts final när de åtalade männen befanns skyldiga. Hela resan har varit gräslig att följa. Hur offret har beskyllts, hur halva stan tagit de profilerade fotbollsspelarna i försvar, näthatet som följt fallet på vägen.

Det senare fortsätter alltjämt. I går arresterades två tonåriga tjejer, varav den ena en anhörig till en av de dömda våldtäktsmännen, för att ha dödshotat offret via Twitter.

 

Det finns mycket att säga och prata om i det här fallet. Att plöja de artiklar som skrivits och rapporteringen som varit väcker många tankar. Mobbmentalitet, kvinnosyn, märkligt snäva idéer om vad som utgör våldtäkt etc.

Rapporteringen i USA har sannerligen inte alltid imponerat. Det har skrivits gott om klokskaper förstås, men den apologetiska genren har tyvärr inte lyst med sin frånvaro direkt. Kronan på det verket måste vara det sjukt märkliga CNN-inslag som gjordes efter att domen fallit. Ett inslag där hela vinkeln är hur synd det är om de två nyss fällda våldtäktsmännen. Ett häpnadsväckande stötande inslag.

 

 

 

En kuslig träffsäkerhet finns för övrigt i detta klipp från satirsajten The Onion. Det är inte gjort med anledning av Steubenville, googlar man sketchens titel hittar man postningar med ett par år på nacken. Således kan man säga att satiren nu har blivit verklighet, tack vare CNN:s idiotiska rapportering.


College Basketball Star Heroically Overcomes Tragic Rape He Committed

Läs för övrigt denna text om domen, mediebevakningen och CNN:s reaktion. Väl värt en stund framför datorn.

 

Arkiv