Annons

Ledarbloggen

PJ Anders Linder

PJ Anders Linder

”Alliansledarna välkomnas till Maramö”, skriver Värnamo Nyheter på sidan 3 och illustrerar med en stor bild av partiledarnunorna som graffiti på vita höbalar i plast. Att artikeln inte är på ettan har inte med nyhetsvärdering att göra utan beror på att VN fortsatt har annonser på första sidan. I dag finns där bland annat en annons från IF Metall Västbo-Östbo, som bjuder in till servering från ett soppkök på Bruno Mathssons plats mitt i stan. Jag antar att det är en sorts protest mot alliansmötet – om än mera dämpad än Kommunistiska partiets ”Kom inte hit mer arbetarfientliga skitpolitik!”

På sidan 4 rekommenderar VN:s redaktionschef Lars Alkner besökande huvudstadsjournalister att passa på och träffa fler personer i bygden än dem man råkar på presscentrer i Maramö. Det är ingen dum idé.

På samma sida hälsar de lokala alliansledarna sina partiledare välkomna och konstaterar att det varit borgerligt styre i kommunen sedan 1971, då den fick sin nuvarande form.

 

Arkiv