Annons

Ledarbloggen

Maria Ludvigsson

Maria Ludvigsson

I Sydsvenska Dagbladet finns idag en intervju med S finansministerkandidat Magdalena Andersson. S i Skåne hör till partiets vänsterfalang och kräver vinst- och företagsförbud i välfärden (ja, inte för bygg och material och annat ”karlgöra”, men för välfärdstjänster). ”Festen är över” har man låtit meddela från Malmö arbetarekommun, exempelvis.

Intervjun är i högsta grad läsvärd även för dem som varken bor i Sydsverige eller vill rata välfärdsföretagare. Den visar en socialdemokratisk väg som utgör alternativ till LO:s och de vänsterpräglade arbetarekommunernas – en motbild till ett S som jagar friskolor, dagis med annan huvudman än kommunen, hemtjänstföretagaren m fl, m fl.

”Jag tror mer på att reglera företag än att förbjuda dem.” eller ”Varför ska vi stänga verksamheter som fungerar?”

Läs intervjun i Sydsvenskan, där finns fler one liners från Magdalena Andersson att hämta!

Arkiv