Annons

Ledarbloggen

Per Gudmundson

Per Gudmundson

Alliansen i Stadshuset kammade hem en storvinst till Stockholm häromveckan, när man kunde annonsera att Ikea ska smälla upp ett varuhus i gamla slakthusområdet. En Ikeaetablering väger tungt såväl i ekonomiska som i politiska termer. Finansborgarrådet Sten Nordin (M) såg osedvanligt stolt ut (och då ser han ändå ganska nöjd ut i normalläget).

Men en annan etablering som offentliggjordes i januari är möjligen ännu större.

Den 4 januari annonserade hipsterfavoriten Brooklyn Brewery att man håller på att uppföra ett bryggeri tillsammans med Carlsberg och Carnegie, i Lumafabriken i Hammarby Sjöstad i Stockholm. Man säger sig vilja skapa ”ett modernt hantverksbryggeri” – där man både ska brygga Brooklyn-öl och ta fram lokala sorter – och i huset ska det också bli restaurang.

Frågan är om det går att få någon kreddigare småindustri att etablera sig.

En annan fråga är varför ledarbloggen inte har fått veta något förrän nu. Det här är ju riktigt stora nyheter.

Arkiv