Annons

Ledarbloggen

Per Gudmundson

Per Gudmundson

Frågan om vilka parter i Syrien som ska betraktas som goda är minst sagt svår. Men Vänsterpartiets och ABF:s gäst häromåret, terroristen och flygplanskaparen Leila Khaled, har inte haft svårt att välja sida i kriget. Hennes terroristgrupp PFLP stödjer den blodsbesudlade diktatorn Bashar al-Assad, och har stridit för regimen till den grad att mängder av palestinier har fått fly sina hem.

Detta är alltså samma PFLP som unga vänsterpartister skickat pengar till. Frågan är om någon här hemma omvärderar tidigare ställningstaganden med anledning av blodbadet på palestinier. Den svenska vänsterns radikala favorit tvekar i alla fall inte en sekund i stödet till diktaturen:

”What was done to us is now being done to Syria. I am screaming with the top of my voice: We stand by the Syrian Army and the people of Syria.”

Arkiv