Annons

Ledarbloggen

PJ Anders Linder

PJ Anders Linder

Mycket ska man läsa innan ögonen trillar ur. I gårdagens söndagskrönika gav jag en blomma till 10-årsjubilerande Centrum för rättvisa (CFR), och jag behövde inte vänta längre än till i dag för att få ännu en påminnelse om vilket viktigt jobb de gör. Här skriver nämligen CFR:s vd Clarence Crafoord och berättar att CFR anmäler 12 av de 21 svenska landstingen till Justitieombudsmannen, eftersom de har upprättat avtal med tv-bolag om att dessa ska få ta rafflande bilder av akut sjuka människor utan att de får en chans att bestämma ifall de vill komma på film.

Om du insjuknar snabbt kan du hamna inte bara på akuten utan också bli underhållning på tv. Vare sig du vill eller ej. Man har tyvärr blivit van vid att patienters integritet undergrävs på alla möjliga sätt, men det här ju direkt groteskt. Vad blir nästa steg?

Jag måste erkänna att min första impuls är att detta inte ska anmälas till JO utan till polisen.

 

Arkiv