Annons

Ledarbloggen

Per Gudmundson

Per Gudmundson

I dagens upplaga av Svensk Tidskrift – alltid på fredagar – skriver Lars Anders Johansson intressant om svensk och norsk kulturpolitik ur ett liberalt perspektiv, med anledning av den norska boken ”Kultur for kulturens skyld – En skisse til liberal kulturpolitikk”.

Samme man är för övrigt moderator när årets första kulturdebatt på Teater Brunnsgatan Fyra hålls, på kvällen den 7 februari. Säsongens tema är kvalitet, och för kvällen är rubriken ”Är all teater lika bra?” Debatterar gör Martina Montelius, konstnärlig ledare på Teater Brunnsgatan Fyra, Clemens Poellinger, konstredaktör i Svenska Dagbladet, Aase Berg, författare och poet, Carl Rudbeck, litteraturvetare och skribent, samt Agneta Klingspor, författare.

Det är roligt att så mycket kulturdebatt faktiskt pågår på den borgerliga sidan. Så såg det inte ut för några år sedan.

Arkiv