Ledarbloggen

PJ Anders Linder

PJ Anders Linder

Efter att ha läst DN:s nyhet om EU och snuset kan man inte annat än undra: Är Kommissionen infiltrerad av fanatiska EU-hatare, som gör allt vad de kan för att reta upp befolkningarna i Europas länder?

I stället för att göra det möjligt med svensk export av snus med alla hälsofördelar som det skulle innebära – när rökare går över till snus – föreslår Kommissionen att regleringen ska skärpas. Får de sin vilja fram ska det bli otillåtet med smaksatta tobaksprodukter, vilket drabbar snus som kryddas med till exempel enbär och mint. Man kan inte annat än undra hur detta stämmer överens med det undantag från snusförbudet som Sverige har haft ända sedan vi blev medlemmar 1995.

Samtidigt som man vill djävlas med svenska snusare viker man ned sig i bataljen med de stora internationella tobaksbolagen och avstår från att kräva varumärkesneutrala cigarrettpaket. Inte för att jag har något emot att man ger upp den striden – folk röker inte därför att de tror att det är nyttigt eller ens ofarligt – men tala om att sila mygg och svälja kameler (pun not intended).

Arkiv

Fler bloggar