Dyrt för SD att vaska stekarna

Så lämnade då även den tredje Sverigedemokraten från skandalfilmen, Christian Westling, sina uppdrag. Till skillnad från Erik Almqvist och Kent Ekeroth är Westling inte riksdagsledamot, men han har ändå varit väl förankrad i partiets toppskikt. Nu avsäger han sig sina uppdrag som suppleant för SD:s styrelse i Stockholms stad och ledamot i SD:s utrikespolitiska råd.

Den blöta natten runt Stureplan sommaren 2010 ser ut att bli en av de dyrare i den politiska samtidshistorien. Tre av SD:s mest stekiga profiler är vaskade, och notan kan komma att bli ännu saftigare. Kent Ekeroths så kallade time-out är föremål för diskussion. Det kan sluta med att han får bäras ut av partiets ordningsvakter.

Den stora frågan är dock hur partiet påverkas i det långa loppet. Det är alls inte säkert att skandalen sänker partiet – åtminstone inte på sikt. Redan nu får partiledaren Jimmie Åkesson beröm för sin krishantering. Och i en ny mätning från TV4/Novus visar det sig att partiets sympatisörer inte verkar klaga. Hela 64 procent av dem som redan är anhängare uppger att förtroendet för Åkesson inte har påverkats, och 24 procent säger rentav att förtroendet har ökat.

Men det är för tidigt att dra några slutsatser. Det tar tid för skandaler att slå igenom i opinionen.

Statsvetaren Andreas Johansson Heinö försöker sig dock på en sammanfattande analys redan idag. Han gör bedömningen att de som redan är övertygade stärks i sin uppfattning, medan nya och försiktigt positiva väljare kan avskräckas.

Det ligger mycket klokskap i den bedömningen.

Oaktat väljarströmningarna innebär dock vaskningen av stureplanslejonen att SD förlorar tre av sina vassare företrädare, åtminstone för en tid. Sådant påverkar kvaliteten på politiken och förmågan att få genomslag. Det är nog så allvarligt för Jimmie Åkesson.

Man ska inte dra paralleller till de större och mer rutinerade partierna, men ändå: Fredrik Reinfeldt hade aldrig haft råd att få Anders Borg bortsupen på Sturehof, och Stefan Löfven skulle inte vara lika stark om Magdalena Andersson hade ertappats i rännstenen på Birger Jarlsgatan.

Visa kommentarer (193 st)

Välkommen att säga din mening på SvD.se. Våra regler är enkla: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. För att få kommentera på SvD.se måste du registrera ett konto med Disqus eller använda ett befintligt konto på Facebook, Google, Yahoo eller OpenID.
Vänliga hälsningar, Fredric Karén, chefredaktör SvD.se Läs reglerna i sin helhet

 • Anonym

  Ja, det kan man kalla drev. Nu är väl hennes högsta politiska uppdrag typ kyrkofullmäktigeledamot.

 • Anonym

  Det vore intressant att veta varför Sveriges samlade media just nu valde att gå till generalangrepp mot Sverigedemokraterna. Borde man inte väntat till två veckor före valet och sedan dag för dag kommit med nya ”avslöjanden” intill valdagen i syfte att påverka valresultatet?
  Om man redan nu väntat i över två år så är det märkligt att man inte kunnat ha lite is i magen och väntat lite till, allt för att upplysa oss väljare om den rätta vägen.

 • Anonym

  Nja, jag har inga sympatier för SD men varför starta ett drev 2,5 år efter fyllskallarnas olämpliga uppträdande? Och angående mandatperiod så satt de väl inte i riksdagen då.

 • Anonym

  Beväpnade man sig verkligen med järnrör för att kunna misshandla ett stackars försvarslöst fyllo? Det antyds i kvällspressen men någorlunda tänkande människor bör vara kritiska mot vad kvällstidningarna skriver, särskilt som kvällstidningarna är uttalade motståndare mot det aktuella politiska partiet.

 • Anonym

  De sparade ”godbiten” till 2014 men blev desperata när SD gick framåt så snabbt.
  .
  Tanken är nog att försöka bryta uppåttrenden. Men det lyckas inte, för verkligheten knackar på. T ex igår var det Kortedala nr 2: en 87-årig (!) kvinna i Helsingsborg blev brutalt nedslagen av ett gäng unga ligister när hon försökte stoppa misshandel av en liten hund utanför butik. Gissa vilka ligisterna är. En ledtråd: vem anser att hunden är orent djur?  Misshandeln påminner också om en händelse i Landskrona där en gammal kvinna blev slagen till döds på en P-plats.
  .
  Så drevet bedarrar men problemen som bara SD vågar ta i – de består och SD kommer att öka.

 • Anonym

  Sågas av vem? Dessa ”forskare” har noll trovärdighet. Landets ekonomi blöder, kommuner skriker efter nya miljoner för invandringens kostnader spränger alla ramar. Sjukhus har inte råd att anställa personal, skolor läggs ner (eller bränns ner), pensioner sänks och bostadsbristen är skriande.
  .
  SD är det enda partiet som ser och erkänner problemet, nämligen invandringens enorma kostnader och tunga sociala konsekvenser. SD är det enda partiet som vågar och vill göra något åt det. Och inga små krogbråk kan ändra detta faktum.

 • http://profile.yahoo.com/G3ONDQ76DQH235OV2K2LZO2V5I Edwin

  Klantiga företrädare är en sak, sakpolitik är en annan. Ungefär 10% av Sveriges väljarkår har insett att Sveriges migrationspolitik är ett haveri och att de etablerade partierna vägrar ta ansvar för detta. Dessa 10% har också genomskådat medias ständigt pågående smutskastning av SD och finner den förkastlig. För dessa 10% är drevet mot Almqvist bara en bekräftelse av det man redan visste – att media hatar SD.

  Förmodligen har även Per G insett ovanstående. Men han har redan nosat på var gränsen går och var det börjar bli riktigt obehagligt och farligt för den egna karriären. Bäst i klassen i Sveriges korrupta journalistkår, men ändå inte riktigt ärlig – vad säger det?

 • http://sv.wikipedia.org/wiki/Gere_och_Freke Gere

  Stämmer, samt åter till civilt jobb som medie- och PR-konsult.
   
  Men Moderaternas röstsiffror påverkades inte, och det är väl det som är relevant i sammanhanget, eller hur?

 • Anonym

  2 miljoner som avgångsvederlag värmde säkert. Så det kvittar var hon sitter. Hon sitter säker i vilket fall som helst.

 • Anonym

  Fyllot greps med hjälp av tre poliser. Han erkände också i filmen på Youtube att han hade åkt dit för knarkbrott ! Lyssna själva

  .http://www.youtube.com/watch?v=IdFDhaYTPkY

 • Anonym

  Hon hade väl dessutom en av TV4s ”stjärnreportrar” som bordkavaljer.

 • Anonym

  Eftersom det var då bevisen kom fram. Men det olämpliga uppträdandet fortsatte ju fram till avslöjandet eftersom man hela tiden ljög om händelsen. Självklart ska man inte komma undan med det. Hade de sonat sina gärningar för 2,5 år sedan hade det varit löjligt att dra upp det nu, men det gjorde de inte. Mitt ursprungliga inlägg har visst blivit censurerat så jag minns inte hur jag formulerade mig, men mandatperiod menade jag som jämförelse, 2,5 år är inte lång tid i sammanhanget.

 • Anonym

  Hade hon fortsatt på en central position inom moderaterna hoppas jag att de hade gjort det. Men det var väl därför Reinfeldt såg till att skära av henne snabbt när affären började spilla över på honom.

 • Anonym

   Och vad har alla dessa forskare att säga om miljöpartiets politik?

  Om vi alla röstade efter ”forskarnas” åsikter om ditt och datt, så behövdes inga allmänna val. Då räcker det med att be diverse professorer och  andra experter uttala sig. Fast med tanke på att dessas träffsäkerhet i analyserna brukar vara i paritet med meteorologernas, så är nog allmänna val ändå att föredra.

 • Anonym

  Beträffande förtroende, är journalister är den yrkeskår som har absolut lägst förtroende bland svenskarna. Det visar Medieakademins förtroendebarometer för 2012.
  Undersökningen är inte rolig läsning för journalister – som hamnar i den absoluta botten på förtroendeskalan. Toppar listan gör sjuksköterskor.
  Bland makthavarna inom media är Aftonbladets chefredaktör Jan Helin och Expressens Thomas Mattsson de individer som har allra lägst förtroende enligt undersökningen.
  http://medieakademin.welcom.se/pdf/fortroendebarometern_2012.pdf

 • Anonym

  I SR-TV:s debattprogram i torsdags kallade en person upprepade gånger en SD-politiker för gangster. Trots
  påpekanden från den utmärkta programledaren fortsatte personen med sitt gangster. Ingen reaktion i media
  dagen efter. Han sa tydligen bara det de flesta i media tycker. Åkesson kan inte vinna media på sin sida hur
  mycket han än anpassar sig. SD är så hatat i den kretsen, så det är omöjligt för dem att bli accepterade.
  Drevet över det som hände för drygt två år sedan visar detta. I min lokaltidning skrev alla tre krönikörer (Även
  sportkrönikören! ),i går, på samma kritiska, närmast hatiska sätt, om SD. 

 • Anonym

  Skillnaden medan den berusade moderaten och de berusade Sverigedemokraterna är naturligtvis skällsorden, kvinnoföraktet och den öppna rasismen. Dessa tre företeelser brukar förknippas Sverigedemokraterna av de som inte tycker om partiet, få väljare förknippar nog Moderaterna med alkoholproblem, däri ligger skillnaden mellan de två händelserna.

 • Anonym

  Skillnaden medan den berusade moderaten och de berusade Sverigedemokraterna är naturligtvis skällsorden, kvinnoföraktet och den öppna rasismen. Dessa tre företeelser brukar förknippas Sverigedemokraterna av de som inte tycker om partiet, få väljare förknippar nog Moderaterna med alkoholproblem, däri ligger skillnaden mellan de två händelserna.

 • Anonym

  Inte ett ord om Sifos novembermätning i Expressen och Aftonbladet.
  Har slaskpressens grävande journalister trillat pladask i den grop
  de själva grävt?

 • Anonym

  Massmedias massiva drev mot SD är häpnadsväckande. Det finns
  inga rimliga proportioner i skriverierna. Man kan nästan tro att världskrig
  brutit ut efter löpsedlarnas storlek. Det som hände på Kungsgatan är gammal
  skåpmat 2.5 år tillbaka, då SD inte ens fanns i riksdagen. Visserligen kan man
  inte försvara deras uppträdande, men under den tidpunkten blev deras politiker
  både mordhotade och trakasserade. Skall man också räkna Jimmie Åkessons
  nolltolerans retroaktivt, så bör man också ta med andra partiers rasistiska
  förflutna. Media vill tydligen skrämma folk till tystnad och kan bedömas som
  ett övergrepp på demokratin. Skall man nu också göra en rättslig process av det
  som hände på Kungsgatan, så kan man även ta upp alla dessa hot och trakasserier
  som partiet har fått utstå. Förresten har rättsväsendet resurser för att ta upp
  detta aktuella fallet med tanke på hur många brott som tvingas att läggas ner
  pga tidsbrist? Man skulle också kunna gör ett experiment att föreslå
  flyktingbostäder på de ”fina” bostadsområderna så får man se hur många rasister
  som bekänner färg.

 • http://www.facebook.com/people/Tobbes-Medieblogg/100003065415102 Tobbes Medieblogg

  Ja, det är julafton för fulmedia nu, men snart tar verkligheten vid igen och 2014 är vi starkare än någonsin! Vi är dessutom några tusen medlemmar och går inte under om tre skulle försvinna.
  http://tobbesmedieblogg.blogspot.se/

 • Anonym

  I går skrev jag om det märkliga att ifrågaställandet av nuvarande invandringspolitik är överlåten till några som man med fog kan fråga om de verkligen är skickade att föra fram en sansat och relevant alternativ.
  Det borde finnas utrymme för ett etablerat parti inom Alliansen att ta problematiken till sig. 
  För trots moderatorernas flitiga borttryckande av kritiska skriverier finns de där och borde kunna adresseras som vilket annat samhällsproblem som helst.
  Det är förståeligt att pressen som ser SD som något katten släpat in har julafton  kring det som bedrövlig uppträdandet från SD´s profiler. Det var visserligen drygt 2 år sedan, men ändå.
  Att det är tabloiden Expressen som har hittat uppgifterna kan beskrivas som att: även en blind höna hittar ett korn då och då.
  Min betraktelse igår blev inte fem minuter gammal, får se hur länge den här överlever. Jag har svårt att se hur dessa rader kan vara emot SvD´s regler men problemet är att moderatorerna lever i en egen bubbla. 
   

 • Anonym

  Tänk, i utländska media så pratas det bara om Israel och Gaza. Men går man in på SvDs hemsida så hittar nämns nästan ingenting – inte på första sidan i alla fall. Men det är klart, det är ju så långt borta, och inte alls så viktigt för den svenska pressen som är beroende av att hålla sig väl med svenska allians- och S-politiker för att kunna överleva. Eller finns det någon annan anledning att älta några SD-medlemmars fylla, i stället för att diskutera och analysera möjligheterna till fred i Gaza, spekulera om hur långt kriget blir (Börjar tredje världskriget nu?), eller om kriget får några konsekvenser för oss (ekonomi)?

 • Anonym

  tack,Berlin91 för ditt svar/inlägg, välformulerat,men så överlevde det inte heller så värst länge….Nu har vi nått dithän att ett lovande debattunderlag i går:” Rektorer bör ta sitt ansvar för rasismen” lockade mängder med inlägg…Alltför många, och kritiska vill det synas,eftersom hela kommentarsmöjligheten bara försvann i sin helhet.precis som Per Gudmundsons lilla sak om SD:s rekordnivå -före järnrören…Där hann bara ett fåtal skriva,så -vips-var det också borta….inte orimligt i och för sig,då det går på tvärs mot den ståndpunkt, som delas av överhet och press och därför tvunget bara måste omfattas av alla !

 • Anonym

  Även journalister är människor, som Agda måste dom ge efter för det inre trycket till slut, när de nu står där utan fjädrar. 

 • Anonym

  Han som joggade med barnvagn i trafiken och misshandlade en vakt?

 • http://profile.yahoo.com/G3ONDQ76DQH235OV2K2LZO2V5I Edwin

  Här råder ju rent Sovjetisk censur. Nytt försök då med lite annorlunda formuleringar.

  10% av väljarna (ungefär) har tagit stödet över till SD – av sakpolitiska skäl.

  Dessa skäl väger starkt och någonstans tror jag att (vissa) journalister på SvD vet att medias bevakning av SD generellt sett inte är adekvat. Detta kan man dock inte säga eftersom det skadar karriären.

 • http://profile.yahoo.com/G3ONDQ76DQH235OV2K2LZO2V5I Edwin

  Här råder ju rent Sovjetisk censur. Nytt försök då med lite annorlunda formuleringar.

  10% av väljarna (ungefär) har tagit stödet över till SD – av sakpolitiska skäl.

  Dessa skäl väger starkt och någonstans tror jag att (vissa) journalister på SvD vet att medias bevakning av SD generellt sett inte är adekvat. Detta kan man dock inte säga eftersom det skadar karriären.

 • Anonym

  På en blogg visades hur EXPoRESSEN ( det stavas så numera ) först tagit texten från Helsingborgs Dagblad där damen berättat att det dels hördes danska,dels ett språk hon inte kände igen…och detta ändrades/raderades av bladet,ett slags vitpixling av sådant som är tabu att antyda ens….

 • Anonym

  På en blogg visades hur EXPoRESSEN ( det stavas så numera ) först tagit texten från Helsingborgs Dagblad där damen berättat att det dels hördes danska,dels ett språk hon inte kände igen…och detta ändrades/raderades av bladet,ett slags vitpixling av sådant som är tabu att antyda ens….

 • Mina Larsen

  Det kan ju hända att topparna får komma tillbaka när de har stått i skamvrån en stund. Väljarna märker att SD döms hårdare i media än andra partitoppar som har gjort dumma saker och det kan ge sympatipoäng. Samtidigt framstår Åkesson som en handlingskraftig kapten som inte tillåter clownerier.

 • Anonym

  Man försöker nu med braskande löpsedlar att riva upp känslostormar
  för få ner det mer ökande väljarstödet för SD. Folk är väl inte så naiva utan
  att inse att journalister egentligen inte förfasar sig över 2,5 år gammal händelse
  utan man har ett annat syfte med skriverierna. Media förlorar ju bara
  trovärdighet med detta.  

 • Anonym

  Moderaterna hade råd att låta den asfulle Per Bill köra omkring med sitt barn i barnvagn..!
  Visserligen under sossarnas regeringsperiod..men mindre full var han ju inte för det..!
  Fylleskämt o beteenden är helt ointressanta för alla utom utom Mattson o Helin..!
  Däremot är ju SD:s rekordökning..efter fylleincidenten..riktigt talande..!
  MITT Sverige ska förbli svenskt..! 

 • Vargen nilsson

  Beteendet vi sett är ju givetvis oacceptabelt för Riksdagsmän och de skämmer ju ut både sig själva, sitt parti och Sverige.

  Men å andra sidan har kanske de flesta här i världen också uppfört sig illa eller hävt ur sig några okloka ord när man varit berusade någon gång? Eller är vi alla helt rena och vi har aldrig gjort något korkat när vi varit ute och festat på krogen eller kanske under någon studentfest som blir lite för rolig?

 • Anonym

  Skilnaden mellan de två incidenterna är framför allt att väldigt få förknippar Moderaterna med alkoholmissbruk, mig veterligen har inte Reinfeldt skickat ut cirkulärskrivelser till partimedlemmarna  där han varnar för spritdjävulen. Åkesson har däremot för en vecka sedan krävt nolltolerans mot just det språkbruk som Almqvist använde på filmen. Faktum är att väldigt många svenskar förknippar Sverigedemokraterna med just det beteende Expressens film uppvisar och just där ligger kärnproblemet för Åkesson.

 • Anonym

  Nu är det inte mittfåran inom svensk media Åkesson behöver vinna utan väljarna. Ledande PR-experter talar om exemplarisk krishantering och en av dem (Ronge) anser tillsammans med Jan Guillou av alla människor att Åkesson är en av Sveriges skickligaste partiledare.
  .
  Den som kastar komockor på andra brukar bli ganska smutsig själv. Väljare och läsare gör alltmer aktiva val av vilka medier de konsumerar, vilka skribenter de läser och vilka produkter de köper. Svensken är i slutändan framförallt förnuftig. Förnuftet brukar segra över hat och osaklighet, oavsett från vilket håll det kommer. Ibland tar det dock lite tid!

 • Anonym

  Det finns absolut utrymme för ett borgerligt parti att förorda en sansad migrationspolitik och få ett ca. 15-procentigt väljarstöd, hälften från SD och hälften från Moderaterna. Däremot är det högst osannolikt att ett sådant skulle kunna ingå i Alliansen tillsammans med Folkpartiets Olsson och Ullenhag samt Stureplanscentern.
  .
  Sanningen är att SD vinner mindre på att de framstår som sansade individer och mer på att sakfrågorna blir alltmer trängande. När Timbro och ett antal kommunalråd känner sig tvingade att i offentligheten be Moderaterna/Alliansen ta tag i försvar och brottsbekämpning respektive om att få slippa fler asylsökande och migranter har det gått långt – det är sista steget när alla informella förhandlingar och samtal har strandat.
  .
  Det finns i princip två teorier bakom varför Moderaterna inte gör något åt detta (och okunskap om det verkliga tillståndet är inte en av dem – de har benkoll): antingen välkomnar man utvecklingen för att den på sikt bryter upp välfärds- och nationalstaten eller också är man bakbundna av sina Allianspartners.

 • Anonym

  Den kvinnliga vakten och moderaten är inte överens om vem som spöade vem.

 • Anonym

  Anledningen till att ”skandalen” inte kommer ge önskade effekter för Per Gudmundsson och hans kollegor på Expressen är helt enkelt för att den inte är tillräckligt allvarlig.
  ”Alla” har någon gång betett sig dumt på fyllan och kan en socialdemokratisk riksdagsledamot dra av sig byxorna, banka på en kvinnlig kollegas dör och ropa: ”kn***a, kn***a för f*n!” och ändå sitta kvar så är de betydligt yngre Kent Ekeroth och Almqvists misstag lättare att förlåta, särskilt då det gått 2,5 år sedan det hände.

 • Anonym

  ”It’s the economy, stupid!”, sade Bill Clinton. Och visst hade han rätt – det är verkligheten och sakfrågorna som avgör snarare ideologin, förpackningen och företrädarna.
  .
  SD må ha ett brokigt förflutet men så länge andra partier tiger och inte adresserar människors verklighet så är det sakfrågorna, sakfrågorna och sakfrågorna som kommer att få SD att fortsätta locka väljare.

 • http://pulse.yahoo.com/_RXOU4XGREC5MVYFRQDJKINB4Q4 Sven

   Svensk invandringspolitik blir naturligtvis inte bra för att några SD:are gör bort sig. Hur skandalen kommer att påverka SD på lång sikt beror på om det vi har sett hittills var allt eller om det kommer att komma fram fler grejer.

 • Anonym

  Vad många kloka och måttfulla kommentarer kring SD:s och medias problem jag fått läsa: Själv hade jag som Gy-lärare aldrig några problem med att behandla SD ungefär som andra partier. Studera deras program, kolla
  flyktinginvandring i Sverige o andra europeiska länder och först sedan undersöka vad media o andra politiker sa
  om SD. Och ingen elev blev mer främlingsfientlig eller främlingsrädd! I valstugeprogrammet i TV år 2002, var jag
  först säker på att programmet skulle fällas i granskningsnämnden efter som det så ensidigt riktat in sig på enbart M:s valstugor. Min klokaste vän hävdade dock att programmet säkert hade 80 – 90 % stöd i media o bland övriga politiker o därför inte skulle fällas o så blev det. Fast självklart var det ett partiskt o ensidigt inlägg
  i valrörelsen (1 vecka före valet!). Sedan dess är det SD som ständigt utsätts för dessa partiska och ensidiga 
  inlägg i media och av andra politiker.

 • Anonym

  Antagligen fick inte Expressen tillgång till hela filmen förens just nu. Varför det skedde nu kan vara intressant att spekulera i. Antagligen är det ett insidejobb av någon som ville ha bort just de personerna eller så är det någon avhoppare som fick med sig filmen. Man kan också fundera på varför SD hade filmen i 2.5 år men agerade först då den blev offentlig.

Brännpunkt
Om inte vi i Europa gör något finns inget som talar för att inte ännu fler kommer att förlora sina liv i vågorna, skriver Elisabeth Dahlin, Rädda Barnen. Bilden visar flyktingar vid Porto Empedocle på Sicilien, räddade av italienska kustbevakningen. Brännpunkt

”Fler flyktingar får
inte förlora sina liv”

Rädda Barnen: EU ägnar sig åt att titta på.

”Rensa ditt hem från onödiga elprylar”

Brännpunkt

Jordens resurser räcker inte.

”Lastbilar gynnas på tågens bekostnad”

Brännpunkt

Regeringsbeslut ökar utsläpp.

”Skogsbrukets ansvar borde ha granskats”

Debatt

”Lyftes bort när branden utreddes.”

”En helt obegriplig kritik av högskolan”

REPLIK

Tidigare system var inte skarpt.

”En extrem version av NPM”

Professorer:

Lärosäten ska inte utvärdera sig själva.

”Ett samarbete med
SD är uteslutet”

Slutreplik

M-politiker: Vill olika för Sverige.

”Riskabelt höja skatter med 45 miljarder”

BRP

Timbro-expert: Hotar ekonomin.

Kontakta oss

Välkommen till debatten i SvD

Vi tar emot artiklar i aktuella ämnen. Artiklar som sänds till oss, ska enbart vara sända till Brännpunkt. Maxlängd är 5500 tecken, kortare går bra. Carina Stensson, redaktör, Carl-Johan Bilkenroth, biträdande redaktör. Mejla brannpunkt@svd.se

MEST LÄST:

Förra veckans mest lästa artiklar på Opinion:

Texter om decemberöverenskommelsen och tiggeri tillhör de mest lästa. Missade du någon intressant artikel på Opinion förra veckan? Här är listan på de åtta mest lästa.

DÖDSHJÄLP

”Dödshjälp är ingen motsats till vård”

Ska man kunna få hjälp att dö? Eller är det ett steg i fel riktning? Följ debatten!

DIGITAL RADIO

”Digitalisering en ödesfråga”

Analog radio ska släckas. Följ debatten!

Mer debatt om gymnasieskolan

Obligatoriskt eller inte? Följ debatten!

AFGHANISTAN

Debatt om de afghanska tolkarna

Följ frågan om skyddet för de tolkar som arbetat för svensk militär i Afghanistan.

Ledare

Regeringens ”satsningar”

LEDARE

Ger med ena handen, tar tillbaka med den andra.

Med näsa för Den goda människan

LEDARE

Hos vänstern aktiveras regleringsreflexen.

Fridolins visor

KÖRSVENNEN

Flyger över Väsby och Sundbyberg, fallera!

En historiskt
svag budget?

LEDARE

Löfven kan slå i full back när Alliansen skjuter på.

M tycks äntligen avtraumatiserade

LEDARE

Budgetdebatten i riksdagen var inte alls dum.

Små pengapåsar till kulturen

LEDARE

Inga sötebrödsdagar i kulturen framöver heller

Panik ersätter naiviteten

OP-ED

När krig i vår närhet blir en realitet.